Finne-avtale

En politietterforskning omkring salg av omstridte Ferdinand Finne-grafikk kan bli unødvendig etter at det onsdag ble inngått en avtale for å få ryddet opp i rotet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både Forbrukerrådet og Ferdinand Finnes livsarving Thore J. Elton ser fram til en minnelig løsning etter at partene onsdag undertegnet en avtale om hvordan saken om «tvilsomme opptrykk» skal løses.

Det er lagt opp til at alle som har kjøpt usignerte eller signaturstemplet Finne-grafikk skal få pengene sine tilbake om de ønsker det, eventuelt gis et prisavslag.

- Vi har hatt en god dialog med rettighetshaver Thore Elton, og alt skulle ligge til rette for en lykkelig utgang av denne saken, sier underdirektør Lauritz Godøy i Forbrukerrådet i Møre og Romsdal til NTB.

- Det er forutsatt at oppryddingen skal foregå i skikkelige former og i full offentlighet, legger han til.

Noe av det første som skjer, er at Forbrukerrådet oppnevner en høyt kvalifisert sakkyndig person. Statsautorisert revisor Bjørn Toften er engasjert for blant annet å vurdere mulige kritikkverdige og eventuelt straffbare forhold

Før påske ble Eltons forretningspartner Adamsøy AS anmeldt til politiet av en kjøper som kjøpte Finne-grafikk på en utstilling på Bogstad Gård uten å få opplyst at bildene hadde stemplet signatur og uten at det fulgte med ekthetsbevis. Det var onsdag fortsatt uklart om saken vil bli etterforsket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer