Finner bare småpenger hos Hamre

200 000 kroner i kontanter. Det er alt politiet har hos Atle Hamre og hans nærstående under etterforskningen av utpressingssaken mot reder Thor Christensen. Men politiet har ennå ikke gitt opp å finne penger utenlands.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet kjenner til har politiet bare funnet 60 000 kroner i kontanter hos Atle Hamre. Ytterligere 150 000 kroner skal være funnet, men ikke hos Hamre selv.

Politiinspektør ved Larvik politikammer, Alf Martin Evensen, bekrefter overfor Dagbladet funnet av 60 000 kroner, men vil ikke kommentere den andre summen.

- Vi etterforsker saken videre. Jakten på penger i utlandet er ikke avsluttet, sier Evensen.

Atle Hamres advokat, Morten Kjensli, var ikke tilgjengelig for kommentar denne uka.

Sterkere sak

Bostyret til Atle Hamres konkursbo, advokat Rune Jensen, ser med forventning på utfallet av Hamre-saken. Hvis det ikke blir tiltale, står nemlig kravet Atle Hamres bo har på Thor Christensen sterkere. Bostyret fant nemlig et gjeldsbrev som Thor Christensen har skrevet under på, hvor han sier å skylde Atle Hamre 4,2 millioner kroner.

I bostyrets rapport framgår det at både Hamre og Christensen benekter eksistensen av denne gjelda. At Hamre nekter for dette, er for å holde penger unna boet, mener Rune Jensen. Thor Christensen har via sin advokat, Sverre Holm sagt at Christensen ble tvunget til å skrive under gjeldsbrevet i forbindelse med den påståtte utpressingen av rederen fra Sandefjord.

Krever 4,2 millioner

- Basert på den muntlige framstillingen av saken slik jeg har fått den forelagt fra politiet, har jeg inntrykk av at dette går rette veien for boet. Saken vår ser stadig sterkere ut, sier bobestyrer Rune Jensen til Dagbladet.

Han ser for seg at Hamre ikke blir tiltalt _ at det ikke foreligger en utpresningssak _ og at boet dermed har et gyldig krav hos Thor Christensen.

- Vi kommer til å reise krav mot Thor Christensen for gjeldsbrevet på 4,2 millioner kroner, sier Jensen. Han sier han har forsøkt å få Thor Christensen selv i tale _ uten å lykkes.

Har ikke krav

Thor Christensens advokat, Sverre Holm, reagerer sterkt på Rune Jensens vurdering av saken.

- Jeg er av en totalt motsatt oppfatning. Min trygghet på at boet ikke har noe krav på Christensen øker. Boet har ingen mulighet til å nå fram. Gjeldsbrevet er en del av utpressingen og det må også boet ta inn over seg, sier Holm.

Gjeldsbrevet sies å skal være et uoppgjort forhold vedrørende salget av Skogan gård. Holm hevder å ha dokumentasjon på at avtalen som ble inngått mellom Atle Hamre og Thor Christensen er oppfylt på alle punkter. Hamre skal ha fått én million i kompensasjon fra Christensen.