Finner du én feil?

«Isfjell» er en verdenssensasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russiske forskere i «Far East Russia Orca Project» har observert - og filmet - verdens første voksne albinospekkhogger. Spekkhoggeren har fått navnet «Isfjell» og kan i filmen ovenfor ses mens han koser seg sammen med familien sin som totalt teller 13 medlemmer.

«Isfjell» ble observert helt nord i Stillehavet, øst for Kamsjaktahalvøya, nær kommandørøyene. I området, som er en del av Russlands største marinreservat, har forskerne klart å identifisere 61 forskjellige familier i løpet av de 12 årene forskningsprosjektet har pågått.

- Rent, vilt og ekstraordinært Forskerne håper nå at russiske myndigheter utvider verneområdet for å beskytte dyrelivet mot økt fiske og olje- og gassvirksomhet.

- På mange måter er «Isfjell» et symbol på alt det uoppdagede som er rent, vilt og ekstraordinært spennende ute i havet. Utfordringen er å bevare miljøet i havene så slike overraskelser er mulig også i framtida, skriver Erich Houyt i «Far East Russia Orca Project» i en pressemelding.

I tillegg til å finne verdenssensasjoner som albinospekkhoggeren «Isfjell», prøver forskerne å finne ut hvilke forskjeller det er på kommunikasjonen mellom de 61 spekkhoggerfamiliene og spekkhoggerfamilier i andre deler av Stillehavet.

Småprater De fantastiske dyra sier nemlig svært mye til hverandre.

- De bruker mange ulike lyder til å kommunisere. Det at de har et så stort spenn i kommunikasjonen, fra småprat seg i mellom til rop som kan gå over store avstander, gjør at de kan holde familiene samlet, skriver Olga Filatova, som forsker på spekkhoggerne.

Filatova og de andre forskerne håper nå at oppmerksomheten rundt «Isfjell» og de andre spekkhoggerne i området kan gi dem økt beskyttelse, slik at bestandene holder seg stabile.

VAKKER: Bildene av albinospekkhoggeren går nå verden rundt. Forskerne håper oppmerksomheten bidrar til bevaring av de flotte hvalene. Foto: Far East Ocra Project
VAKKER: Bildene av albinospekkhoggeren går nå verden rundt. Forskerne håper oppmerksomheten bidrar til bevaring av de flotte hvalene. Foto: Far East Ocra Project Vis mer