Finner fremdeles døde i elva

50 lik er hentet ut fra Duoroelva i Portugal. Turistbussen som var på brua da den knakk sammen, er også hentet opp fra elva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Portugals marine, brannmannskaper og politi har jobbet med å få bussen og de omkomne opp fra elva etter at bussen forsvant i Duoroelva 4. mars i år. Ingen av de 53 som var om bord i bussen overlevde ulykken.

Tirsdag fant de en ti måneder gammel gutt inne i bussen, etter at den var dratt på land. Redningsmannskaper har jobbet i to uker med å lokalisere bussen og trekke den på land. Etter at de døde er funnet kan familien endelig få begrave sine omkomne. De fleste som omkom var fra landsbyen Castelo de Paiva, ikke langt fra ulykkesstedet. Landsbyen ligger 30 mil nord for Portugals hovedstad Lisboa.

En kran og en bulldoser klarte å trekke bussen til elvebredden tirsdag, etter at dykkere hadde klart å feste kabler til bussen. Bussen falt 15 meter før den traff den flomstore elva da brua ga etter.

Demninger i elva ble midlertidig stengt for at redningsmannskapene skulle klare å få bussen på land.

Portugals samferdselsminister gikk av etter ulykken. At brua var dårlig hadde vært kjent lenge, men myndighetene hadde ikke prioritert å bruke penger på å bygge en ny.

<B>50 FUNNET: 50 av de 53 som omkom da brua sviktet og bussen falt i den flomstore elva, skal nå være funnet.