Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finner ikke beboerne i drapsleilighet i Oslo

Narkodømt og drapssiktet 25-åring nekter for å ha noe å gjøre med dødsfall på Ekeberg.

 HØRTE BRÅK FØR HELGEN:  Den dødee mannen ble funnet i en leilighet i denne firemannsboligen i Ryenbergveien 48A på Ekeberg i Oslo natt til søndag. Foto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix.
HØRTE BRÅK FØR HELGEN: Den dødee mannen ble funnet i en leilighet i denne firemannsboligen i Ryenbergveien 48A på Ekeberg i Oslo natt til søndag. Foto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 25 år gamle mannen som er pågrepet og siktet for forsettlig drap på en mann i en firemannsbolig på Ekeberg i Oslo, er dømt for grove narkotikaforbrytelser.

Han var ikke i Ryenbergveien 48A da politiet fant den døde mannen ved 02-tiden i natt, men ble pågrepet et annet sted i Oslo.

- Han sier han ikke har noe å gjøre med at denne personen døde, og han skal forklare til politiet det han vet, sier 25-åringens forsvarer, advokat Thor Bache-Wiig til Dagbladet.

Mannen tok kontakt med forsvareren etter at han ble pågrepet. Bache-Wiig har vært 25-åringens advokat ved flere anledninger tidligere.

- Det stemmer at han er dømt i grove narkotikasaker, men han har ikke vært involvert i voldssaker, sier Bache-Wiig til Dagbladet.

Politiet har gått ut med adressen på leiligheten der mannen ble funnet død i natt for å få tips om hvem den døde er.

Kjenner id - søker vitner
- Vi er i ferd med å få identiten til den drepte gjennom tekniske undersøkelser. Det er viktig å komme i kontakt med vitner og pårørende, sier leder av voldsseksjonen i Oslo politidistrikt, Grete Metlid til Dagbladet.

Det var søndag kveld at Oslo-politiet fikk tips om at «noe alvorlig hadde skjedd» med en mann. Det var etterforskningen av dette tipset som førte til leiligheten i Ryenbergveien 48A.

- Det var åpenbart at det måtte ha skjedd noe kriminelt og at vedkommende var utsatt for noe alvorlig, sier Metlid om synet som møtte politiet i leiligheten.

Den 25 år gamle drapssiktede er foreløpig den eneste som er pågrepet i saken, men politiet prøver å komme i kontakt med flere navngitte personer - blant andre de som er registert med boligadresse på på stedet.

 FORSVARER:  Advokat Thor Bache-Wiig har forsvart den drapssiktede 25-åringeni narkotikasaker tidligere. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
FORSVARER: Advokat Thor Bache-Wiig har forsvart den drapssiktede 25-åringeni narkotikasaker tidligere. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix. Vis mer

- Det er personer vi  ikke har snakket med som har tilknytning til leiligheten. De ønsker vi naturlig nok å komme i kontakt med, i tillegg til andre som har vært i leiligheten eller gjort observasjoner de siste dagene, sier Metlid.

Verken den døde mannen eller den drapssiktede 25-åringen bodde der, etter det Dagbladet forstår.

Hørte bråk før helgen
Hvis politiets mistanke om drap viser seg å stemme, vil avdøde i så fall være det 27. drapsofferet i Norge så langt i år.

- Jeg hørte masse bråk utenfor inngangsdøren natt til lørdag eller natt til fredag, jeg er ikke helt sikker hvilken natt det var.

- Det var en eller to personer utenfor som ropte etter noen som var inne, sier en nabo som bor i nærheten av åstedet i Ekebergskrenten til VG.

Hun har hørt en del bråk fra huset tidligere, som er delt opp i fire leiligheter.

Politiet har ennå ikke fått klarlagt når mannen døde. En foreløpig obduksjonsrapport som kan gi svar på dette, er ventet å være klar i ettermiddag.

 

 ETTERFORSKERE  på vei inn i leiligheten i natt. Foto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix.
ETTERFORSKERE på vei inn i leiligheten i natt. Foto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix. Vis mer