Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finner ikke bevis mot Viggo

Etterforskerne klarer ikke å finne bevis for at Viggo Kristiansen virkelig drepte Lena og Stine Sofie ble drept. Hvis juryen ikke tror på Jan Helge Andersen, blir Viggo frifunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blod og hobbymaling er testet og analysert i løpet av de siste dagene.

Men Baneheia-etterforskerne har ikke klart å finne nye tekniske bevis som kan knytte Viggo Kristiansen til barnedrapene eller åstedet.

Dette ble klart da aktor, førstestatsadvokat Edward Dahl, tok ordet ved begynnelsen av rettsmøtet i Agder tinghus fredag. Han refererte resultatene muntlig, og la til at rapportene blir lagt fram senere fredag.

Uten resultat

Rettsmedisinsk institutt har undersøkt blodflekker som ble funnet på Viggo Kristiansens sykkelveske, mens et laboratorium i Belfast i Irland har undersøkt hobbylakk som ble beslaglagt i Kristiansens bu 15. januar i år.

Blodet ble forsøkt DNA-analysert, men rettsmedisinerne klarte ikke å skaffe en DNA-profil, opplyste Dahl. Hobbylakken ble undersøkt for eventuelt samsvar med flekker som ble funnet på innsiden av lårene til Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10). De to jentene ble voldtatt og drept i Baneheia 19. mai 2000.

- Det er ikke funnet samme komponenter i lakken som ble beslaglagt og det materialet som ble funnet på jentene, sa Dahl i lagmannsretten fredag.

Andersens teori

Viggo Kristiansen skal tidligere på drapsdagen ha lakket gaffelen på en av syklene sine. Lakken fra Kristiansens bu ble først testet i januar i år.

Det skjedde etter at Jan Helge Andersen i et intervju med Dagbladet lanserte en teori om at flekkene på jentene kunne komme fra denne lakken.

Jan Helge Andersen (21) ble i byretten dømt til 17 års fengsel for overgrep og drap i Baneheia. Han har anket straffeutmålingen.

Kristiansen er dømt til 21 års fengsel og 10 års sikring, og har anket på skyldspørsmålet.

(NTB)

DØMT: Etterforskerne klarer ikke å bevise at Viggo Kristiansen var på stedet da småjentene ble myrdet i Baneheia.
BLÅNEKTER: Under begge rettssakene har Viggo Kristiansen tviholdt på at han ikke har noe med drapene å gjøre.
Hele Norges coronakart