Finner ikke Breviks «hemmelige mentor»

Forsvarerteamet tror massedrapsmannen hadde en ukjent mentor, men politiet klarer ikke å finne ham.

- HAR FORBILDE: Breiviks forsvarere Tord Jordet (f.v.), Odd Ivar Grøn og Vibeke Hein Bæra tror terroristen hadde en mentor - som politiet ennå ikke har klart å navngi. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
- HAR FORBILDE: Breiviks forsvarere Tord Jordet (f.v.), Odd Ivar Grøn og Vibeke Hein Bæra tror terroristen hadde en mentor - som politiet ennå ikke har klart å navngi. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I retten i går kom det fram at Anders Behring Breiviks forsvarere så seint som forrige fredag ettermiddag fikk omkring 2000 sider saksdokumenter.

De har brukt helga til å gå gjennom dokumentberget.

- Det er blant annet opplysninger om hans reisevirksomhet og hans aktivitet på nettet, som er knyttet sammen. Det er mye som må sjekkes opp, for eksempel mot hans forklaringer, og vi må få klarhet i om det er misforståelser eller ting politiet har hoppet over, sier Tord Jordet, en av Breiviks fire forsvarere, til Dagbladet.

Knights Templar Den ene rapporten handler om Breiviks påståtte nettverk.

Hovedkonklusjonen er at politiet ikke tror Knights Templar eksisterer, og i hvert fall ikke i den form som han har forklart.

- Vi har så vidt informert ham om rapporten i en pause i dag. Han har ikke fått satt seg inn i den, men han står på at Knights Templar eksisterer og han vil bestride konklusjonen, sier Jordet.

- Vi har helt nylig fått tilgang til et avhør der det henvises til et møte med en person som har brukt kallenavnet «Lionheart. Politiet har bekreftet at de ikke kjenner den omtalte personens identitet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer