Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finner ikke dykkeren

Undervannskameraet leter fortsatt etter den finske gutten som ble meldt savnet etter dypdykking i Rombakfjorden i går ettermiddag. Det er ingen spor etter 17-åringen som sist ble sett på 60 meters dyp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 18.50 var det søket fortsatt resultatløst. Undervannskameraet vil fortsette letinga utover kvelden.

Gutten gikk i vannet sammen med 7 kompiser klokka 11 i går, og klokka 12.40 meldte de ham savnet. 17-åringen, som er finsk statsborger, var på dykkeferie med 11 andre finner da han forsvant. Dykk, strandsøk og helikoptersøk ga ikke resultater, og ved 20.30-tida satte letemannskapene inn et undervannskamera i jakta.

- Vi har ikke gjort noen funn, og frykter at gutten er omkommet, sier politifullmektig Jørn Bremnes ved Narvik politidistrikt til Dagbladet.no.

- Vi leter med undervannskamera. Det har 300 meter kabel, og styres fra en båt på overflaten. Men det er liten sannsynlighet for at vi finner gutten i live.

17-åringen ble sist observert på en hylle på rundt 60 meters dybde. Hobbydykkere skal i utgangspunktet ikke bevege seg under 40 meter.

- Så langt har vi ikke fått bekreftet hva slags blanding som var i dykkerens lufttanker. Men vi tror det var vanlig luft, sier Bremnes.

I går ga 17-åringens venner beskjed til de pårørende om at gutten var savnet. I tillegg har norsk politi bedt politiet i Finland underrette de pårørerende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media