Finner ikke etterlyst drosjesjåfør

Sjåføren i drosjen som ble sett ved åstedet, er fortsatt sporløst borte. Det styrker politiets teori om at flere står bak drapet på drosjesjåføren Taher Hamidi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke mottatt noen avgjørende informasjon som gjør at vi er kommet noe nærmere denne drosjen, forteller politiadvokat Monica Furustøl i Rogaland politidistrikt til NTB.

Dermed står etterlysningen av drosjebilen og en mann som ble sett i tilknytning til bilen, fortsatt ved lag. Ett vitne har fortalt politiet at han observerte den stillestående drosjen enten klokka 01.00 eller klokka 03.30 natt til søndag i Travbaneveien på Forus, svært nær parkeringsplassen hvor Hamidi ble funnet drept. Siste sikre observasjon av Hamidis bil i bevegelse var klokken 23.50. Neste observasjon av bilen er gjort på parkeringsplassen ved Statoil ved 7-tiden søndag morgen.

- Observasjonen av drosjen er en viktig vitneobservasjon. Vi fortsetter derfor å lete etter drosjen, forteller Furustøl.

Politiet venter nå i spenning på testresultater etter det Furustøl betegner som flere «interessante funn» i og ved avdødes drosjebil. Det skal være funnet både hårstrå og blodspor som kan stamme fra en eller flere gjerningsmenn. Analysene av disse kan danne grunnlag for å utarbeide en DNA-profil som kanskje kan felle den eller de som står bak drapet - som har flere likhetstrekk med en ren likvidasjon. Det er imidlertid foreløpig uklart når disse resultatene foreligger.

En mann som politiet i flere dager har prøvd å få tak i uten hell, har nå meldt seg og er også avhørt. Vedkommende skal ha reist til Sverige bare få timer etter at Hamidi ble drept. For noen år siden skal den samme mannen vært i klammeri med avdøde, men har i drapssaken kun status som vitne.

Samme status hadde også 42-åringen av kurdisk opprinnelse som er siktet for å ha drept sin nære venn. Etter lange avhør som vitne fredag, ble han selv siktet i saken. Dette fordi hans versjon av en del ting ikke stemte med politiets informasjon. Ifølge politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt er mistanken mot mannen i alle fall ikke blitt svekket i løpet av de siste dagene.

42-åringen, som ble varetektsfengslet i fire uker mandag, hevder selv at han ikke har noe som helst med drapet å gjøre.

Avdøde Hamidi ble funnet knivdrept i sin egen drosje på en parkeringsplass på Forus i Stavanger forrige søndag. Politiet tror han er drept en gang mellom 23.50 lørdag kveld og 07.00 søndag morgen. Både avdødes pengeveske og mobiltelefon lå igjen i bilen, og politietterforskernes hovedteori er at Hamidi ble drept i forbindelse med et internt oppgjør i kurdermiljøet i Stavanger-området.

Totalt har politiet nå mottatt 117 tips i saken, men tipsflommen har avtatt kraftig de siste dagene. Til sammen er 75 personer avhørt i jakten på Hamidis drapsmann.

- Det er fortsatt veldig tidlig i etterforskningen og vi har mye arbeid igjen, sier Furustøl.

(NTB)

FUNNET DREPT: Klokka 20.30 søndag fikk politiet drapsmeldinga.
6 ÅR I KURDISKE PDKI: Taxisjåføren Taher Hamidi (37) hadde erfaring som geriljakriger, og ble sett på som en uredd person.
STUKKET I HJEL: Drosjesjåføren ble drept på parkeringsplassen ved Statoil-bygget på Forus.
TEKNIKERE GRANSKER: Her gransker teknikere fra Kripos sammen med lokalt politi stedet der drosjesjåføren ble funnet.