VIL HA FLERE UNDERSØKELSER: Statens vegvesen ber Det norske veritas gjøre flere undersøkelser av Toyota Prius. Her testes bilen i USA. Foto: REUTERS / Mike Blake / SCANPIX
VIL HA FLERE UNDERSØKELSER: Statens vegvesen ber Det norske veritas gjøre flere undersøkelser av Toyota Prius. Her testes bilen i USA. Foto: REUTERS / Mike Blake / SCANPIXVis mer

Finner ikke feil på Lillesand-Prius

Men Statens vegvesens ansatte har opplevd gassproblemer med Toyota Prius.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Statens vegvesen har ikke funnet noen tekniske feil på en Toyota Prius som kjørte inn i autovernet ved Lillesand i mars. Heller ikke Toyotas egen undersøkelse avdekket noen tekniske feil.

Ifølge bilføreren skal bilen ha kommet opp i en hastighet på 176 kilometer i timen på E18 mot Lillesand i begynnelsen av mars i år fordi gasspedalen hadde kilt seg fast slik at han måtte kjøre bilen inn i autorvernet for å få den til å stoppe.


Rapporten fra Statens vegvesen avdekker ingen tekniske feil. Prøvekjøring av bilen viste at det hadde vært mulig å stanse bilen med bremsen før farten kom opp i 176 kilometer i timen. Basert på skadene på bilen mener Statens vegvesen at hastigheten ved kollisjonen har vært lav.


- Alle tester viser at bremsesystemene virker som de skal. Vi har derfor ingen grunn til å si at Toyota Prius er en farlig bil å kjøre med, heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen.


Den eneste feilen som ble funnet, var en gulvmatte som ikke var forsvarlig festet. Rapporten utelukker ikke at dette kan ha ført til at gasspedalen hengte seg opp.


Tre Toyota Prius-eiere har meldt fra om problemer med at gassen har hengt seg opp.


I tillegg har to av Statens vegvesens egne tjenestebiler hatt lignende problemer. Statens vegvesen vil derfor hente inn ekstern ekspertise for å gjøre en grundigere vurdering av problemstillingen, og vil ha et møte med Det Norske Veritas for å vurdere de videre undersøkelsene.


Det var torsdag 11. mars at den da 49 år gamle mannen ringte politiets nødnummer og fortalte at gasspedalen hadde kilt seg fast. Han kjørte til slutt bilen inn i autovernet for å få stoppet ferden.


Senere har politiet i Agder siktet mannen for falsk nødmelding. For snart to uker siden var sjåføren innblandet i en ny ulykke på E18 i en leiebil. Også denne bilen havnet i autovernet.


(NTB)