<strong>MYSTERIUM:</strong> Det er fremdeles et mysterium hvem denne fireåringen er og hvor hun kommer fra. Foto: Reuters/John Kolesidis/NTB Scanpix
MYSTERIUM: Det er fremdeles et mysterium hvem denne fireåringen er og hvor hun kommer fra. Foto: Reuters/John Kolesidis/NTB Scanpix Vis mer

Finner ikke «Maria» i DNA-databasen

Interpol har prøvd å hjelpe gresk politi med å identifisere mysteriejenta, men har ikke lykkes. Nå har de oppfordret sine 190 medlemsland til å søke i egne registre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ingen vet hvem den fire år gamle jenta egentlig er.

Siden hun ble funnet i en romleir nær byen Farsala i Hellas har politimyndighetene i landet jobbet på spreng med å finne ut hvem hun er og hvor hun kommer fra. Politiet gikk raskt ut med at de mente hun hadde Nord- eller Øst-Europeiske trekk.

Ingen match I går ba gresk politi om hjelp fra Interpol med å finne ut hvem «Maria» er. Men den internasjonale politiorganisasjonen har hittil ikke funnet noe som stemmer overens med jenta i sine DNA-registre.

I en pressemelding skriver Interpol at de ikke har funnet noen match i systemet «DNA Gateway», men oppfordrer nå sine 190 medlemsland til å sjekke sine nasjonale databaser opp mot systemet.

- Hittil har en sammenlikning av jentas profil mot Interpols globale DNA-database ikke gitt noen match. Alle 190 medlemsland blir nå oppfordret til å sjekke jentas DNA-profil opp mot sine egne nasjonale databaser, samtidig som greske myndigheter etterforsker om den unge jenta kjent som «Maria» kan ha blitt bortført eller utsatt for menneskehandel, skriver Interpol.

Har utstedt etterlysning Interpol har utstedt en såkalt «Yellow notice» med et bilde av jenta og hennes DNA-profil. Slike blir sirkulert av Interpol for å finne savnede personer, men også for å identifisere personer som ikke er i stand til å identifisere seg selv.

Samtidig har Interpol utstedt såkalt «Blue notice» på paret fire-åringen ble funnet hos, dette for å få mer informasjon om de to. Paret, Christos Salis og Eleftheria Dimopoulou, er nå fengslet og siktet for bortføring av jenta.

<strong>FUNNET I ROMLEIR:</strong> Christos Sali (t.h) og Eleutheria Dimopoulou er siktet for bortføring av lille «Maria». Det er fremdeles uklart hvem hun egentlig er og hvor hun kommer fra. Foto: AFP Photo/Gresk politi/NTB Scanpix
FUNNET I ROMLEIR: Christos Sali (t.h) og Eleutheria Dimopoulou er siktet for bortføring av lille «Maria». Det er fremdeles uklart hvem hun egentlig er og hvor hun kommer fra. Foto: AFP Photo/Gresk politi/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer