Helikopterulykken i Alta

- Finner ikke ord for den sorgen jeg kjenner på

Alta-ordfører Monica Nielsen (Ap) har bare ett fokus etter den tragiske dødsulykken: Slå ring om de berørte.

STERKT BERØRT: Alta-ordfører Monica Nielsen (Ap) sier kommunen vil være preget i lang tid etter den tragiske helikopterulykken. Bildet er tatt i forbindelse med Finnmarksløpet i 2018. Foto: Alf Ove hansen/NTB Scanpix
STERKT BERØRT: Alta-ordfører Monica Nielsen (Ap) sier kommunen vil være preget i lang tid etter den tragiske helikopterulykken. Bildet er tatt i forbindelse med Finnmarksløpet i 2018. Foto: Alf Ove hansen/NTB ScanpixVis mer

- Jeg finner ikke ord for den sorgen jeg kjenner på. Jeg vet ikke om det ordet finnes, sier ordfører Monica Nielsen i Alta til Dagbladet.

Fire personer er bekreftet omkommet, en person er kritisk skadd og en person er fortsatt ikke gjort rede for etter at et helikopter styrtet i Kvenvik-området, i Alta i 17.00-tida i ettermiddag.

Den tragiske ulykka skjedde i forbindelse med festivalen Høstsprell i Alta, der festivaldeltakere i dag kunne få anledning til å fly helikopter.

- Tankene mine går først og fremst til familie og venner av dem som har mistet livet, sier Nielsen.

HELIKOPTERSTYRT: Et helikopter har styrtet like sørvest for Alta. Det skal ha vært seks personer om bord, og fire er bekreftet døde. Video: Vilde Øines Pedersen Vis mer

Kriseteam

Ordføreren har ut over ettermiddagen og kvelden sittet i krisemøte. De har opprettet kriseteam både på Alta helsestasjon og på festivalområdet.

I Nordlyskatedralen er det åpen kirke.

- Det er en veldig, veldig trist dag for altasamfunnet. Nå må vi sørge for at berørte har noen å snakke med. Ulykken preger oss hardt, og Alta kommer til å være preget i lang tid framover, sier ordføreren.

Nå er hun opptatt av at lokalsamfunnet viser varme, slår ring om og er der for dem som er rammet.

- Vårt hovedfokus i dag er dem som er direkte berørt, men framover skal vi også være der for folk som kjente de som er rammet, forsikrer Nielsen.

Festivalledelsen i Høstsprell skriver i en melding at kveldens konserter er avlyst på grunn av helikopterulykken.

- I sjokk

- Det er dypt tragisk det som har skjedd, og vi er alle i sjokk. Festivalledelsen har nå fokus på å ivareta våre gjester og involverte her i på festivalen på best mulig måte. Festivalledelsens tanker går nå til pårørende. Vi ønsker å holde dørene åpen, slik at de som ønsker å være sammen i kveld får anledning til det. Kriseteam fra Alta kommune er tilgjengelig i festivalområdet i kveld, heter det i meldinga.

Klokka 18.30 opplyste Hovedredningssentralen at fire personer var bekreftet omkommet, en person var skadd og ble fløyet til UNN, mens den siste av de seks ikke ennå var gjort rede for.

Klokken 20.10 skriver Hovedredningssentralen at søket etter den siste personen fortsatt pågår. Søket organiseres med hunder og mannskaper i havariområdet.

- Det er ikke gjort noen form for funn, og det vurderes fortløpende hvordan og hvor lenge dette søket skal fortsette, skriver de.

Klokka 21.05 melder Hovedredningssentralen at søket etter den savnede er avsluttet for natta.