Finner ikke spor etter katastrofeflyet

Leteaksjon på tvers av Atlanterhavet med satellitter, militærfly og marineskip.

Finner ikke spor etter katastrofeflyet
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Med blant annet satellitter, militærfly, helikoptre og marineskip fra flere land foregikk ennå letingen etter det savnede Air France-flyet seint i kveld.Like før midnatt, ett døgn etter at flyet tok av fra Rio de Janeiro og 20 timer etter at det fikk problemer i voldsom turbulens og tordenvær, var det ennå ikke kommet noen meldinger om at det er funnet spor av flyet eller de 228 menneskene som fryktes omkommet.

Flyets nødpeilesendere, som sender signaler via satellitter, skal fungere også på dypt vann, men ingen letemannskaper har så langt oppdaget disse.

Ba Pentagon om hjelpDen store usikkerheten rundt nøyaktig når det var noe gikk forferdelig galt i 35 000 fots høyde, gjorde leteområdet gigantisk. Anslagene for hvor flight AF447 gikk ned hadde presisjonsnivå som «langt fra Brasil» og «ikke så langt fra Afrika», mens andre meldinger i  kveld tydet på at deler av søket ble konsentrert mot et mindre område praktisk talt midt i Atlanterhavet, melder blant andre UPI.- Det kommer til å ta lang tid å utføre dette søket. Det kan bli en lang, trist historie. Den svarte boksen (blant annet med flyets ferdskriver, red.anm.) ligger på havets bunn, sa Douglas Ferreira Machado, lederen for etterforskningsenheten til Brasils sivile luftfartsmyndighet til Globo TV tidligere i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer