Finner ikke tankbilsjåfør som kjørte i elva

Redningsaksjon i Kvinnherad i natt. Eksplosjonsfare: dykkerne på land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dykkere og redningsmannskaper hadde ved 02-tiden i natt ennå ikke funnet tankbilsjåføren som kjørte ut i Æneselva i Kvinnherad ved 21.30-tiden onsdag.

Om lag 300 meter rundt brua der tankbilen kjørte ut på det glatte føret var fortsatt avsperret på grunn av eksplosjonsfare.

Tankbilen er lastet med ti tonn flytende polyester, som skulle til båtfabrikken Harding i Hardanger.

Bilen tilhører det store spesialfraktselskapet ISO Tank i Stokke i Vestfold. Representanter for selskapet er på vei over fjellet til Kvinnherad i natt.

Lekker ut - Lasten lekker ut, og forurensingen er en av grunnene til at dykkerne måtte raskt opp igjen og fortsatte ikke kan jobbe i elva. Utstyret ble ødelagt, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Dykkerne rakk å registrere at plastråstoffet sank til bunns i elva.

Politiet har fått bekreftet identiteten til sjåføren, og har sammen med arbeidsgiver satt i gang varsling av pårørende.

- Vi vet ikke om det kan være flere savnede enn sjåføren, og dykkerne fikk heller ikke gjennomsøkt det ødelagte førerhuset. Derfor er de ikke sikre på om han kan være innesperret der, sier Hilland.

Politiet varsler ved 01-tiden at det fortsatt kan flere timer før situasjonen er avklart.
- En kranbil på ulykkesstedet kommer ikke til, og i natt skal redningsmannskapene forsøkte å trekke tankbilen næremre land med en gravemaskin, sier operasjonsleder Terje Hilland.

Det har vært glatt føre i området i kveld da tankbilen kjørte ut i en sving før en trang bro på riksvei 551 mellom Folgefonnstunnelen og Rosendal. Alarmen gikk klokka 21.39.

Gjennom rekkverket Ifølge lokalavisa Kvinnheringen kom tankbilen med flytende polyester i retning fra Odda og kjørte gjennom rekkverket på den smale brua rett etter en sving.

Brua er så smal og gammel at lokalbefolkningen flere ganger har etterlyst sikringstiltak. Speiler og annet løst utstyr på store biler er blitt revet av fordi det er trangt.

Tankbilen ligger veltet i elva med fronten ned. Dykkere har måttet trekke seg unna på grunn av eksplosjons- og forurensingsfaren.

- Ved 02-tiden har vi nedgradert faren for brann eller eksplosjon, opplyser varabrannsjefen i Bergen til NRK Dagsnytt.