Finner ikke våpendepotene: Politiadvikat Pål-Fredrik Hjort Kraby forteller at politiet ikke finner noe på posisjonene hvor Behring Breivik hevder å ha våpendepot. Foto: Uffe Frandsen
Finner ikke våpendepotene: Politiadvikat Pål-Fredrik Hjort Kraby forteller at politiet ikke finner noe på posisjonene hvor Behring Breivik hevder å ha våpendepot. Foto: Uffe FrandsenVis mer

Finner ikke våpendepot

Politiet finner ingenting i Anders Behring Breiviks angivelige våpendepoter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sitt såkalte manifest skriver terrorsiktede Anders Behring Breivik (32) flere steder om viktigheten av å ha hemmelige våpendepoter tilgjengelig. Ifølge manifestet burde våpene legges i vanntette og støtsikre kasser og graves ned. For ikke å bli satt i sammenheng med våpene påpeker han at de ikke må oppbevares på egen eiendom.

Til nå har politiet mistenkt at depotene er reelle, men finner ikke noe hvor Behring Breivik hevder å ha gjemt dem.

Har dobbeltsjekket
- Han har nevnt våpendeponiene i avhør. Vi har vært på steder hvor han har sagt at han tidligere har gravd ned våpen og vi har sjekket og dobbeltsjekket, men vi har ikke funnet noen våpen, forteller politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

I manifestet skriver han at depotene  må graves ned på et øde og trygt sted og at de skal brukes etter at han har rømt fra fengselet. Kassene må være portable og skal inneholde våpen, ammunisjon og verneutstyr. Han beskriver et behov for minimum to depoter, men at det er ønskelig med et tredje om mulig. Depot 1 skal inneholde to skytevåpen, lasersikte, ammunisjon og granater. I depot 2 skal det være stikkvåpen, flammekaster og verneutstyr med et skuddsikkert skjold.

Depot 3 til «bonusoppdraget» Det tredje trenger han for å utføre det omtalte «bonusoppdraget» om flukten er vellykket. Det beskriver han til å inneholde skytevåpen med lyddemper og lasersikte, granater, ekspanderende ammunisjon og en forkledning, helst en politiuniform. Oppdraget går ut på å likvidere opp til fem klasse B-forrædere. Breivik anser det som umulig å komme nært nok innpå de profilerte klasse A-forræderene, og velger derfor klasse B, som er kulturmarxistiske og multikulturelle politikere. Henrettelsene mener han vil spre frykt og skremme klasse A-forræderne i hans retning.

Blodprøvene bekrefter misbruk av steroider
Breivik har tidligere beskrevet hvordan han brukte anabole steroider for å bli sterkere, mer effektiv og aggressiv. Nå har blodprøvene av den terrorsiktede bekreftet misbruket.

- Der var det flere ulovlige midler, blant annet anabole steroider. Han har åpent forklart seg om bruk av anabole steroider og andre midler i manifestet. Det er også andre ting som er funnet, men som vi ikke kan kommentere, sier Hjort Kraby.