Finner ingen lovbrudd mot politimesteren. Elden reagerer

Spesialenheten bekrefter at de foreløpig ikke har funnet at politimester Ellen Katrine Hætta er skyldig i straffbare forhold. Det får advokat John Christian Elden til å reagere.

POLITIMESTER: Ellen Katrine Hætta i Finnmark politidistrikt fotografert på kontoret og utenfor politikammeret i Kirkenes. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
POLITIMESTER: Ellen Katrine Hætta i Finnmark politidistrikt fotografert på kontoret og utenfor politikammeret i Kirkenes. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag uttalte Spesialenheten at etterforskningen av politimesteren i Finnmark, Ellen Katrine Hætta, foreløpig viser at hun ikke har gjort noe ulovlig. Nå vurderer Hætta å ta saken videre, opplyser advokat John Christian Elden overfor Dagbladet.

For to uker siden ble det kjent at Spesialenheten for politisaker etterforsker politimester Hætta. Spesialenheten åpnet etterforskning mot politimesteren etter et varsel som omhandler påstander om korrupsjon og sammenblanding av politidistriktets og Hættas private økonomi.

Spesialenheten bekreftet overfor Dagbladet at de åpnet etterforskning på bakgrunn av et anonymt varsel.

Hætta opplyste selv om etterforskningen i et Facebook-innlegg. I innlegget kritiserte hun etterforskningen, som hun mener ble åpnet «på grunnlag av åpenbart grunnløse beskyldninger».

«Konsekvensen er at vi lar anonyme utnytte varslingsinstituttet til trakassering», skrev hun.

Elden reagerer

Torsdag uttalte leder for etterforskningsavdelingen i Spesialenheten, Halvor Hjelm-Hansen, at etterforskningen mot politimesteren snart er ferdig uten at de har funnet at Hætta har gjort noe ulovlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer