Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finner ingen sikker årsak til at gutt (15 mnd) døde

Men politiet opprettholder siktelse mot foreldre i Vanvikan.

 BELEIRET:  Huset der den 15 månder gamle gutten ble funnet død 27. november. Foto: Ole Morten Melgård.
BELEIRET: Huset der den 15 månder gamle gutten ble funnet død 27. november. Foto: Ole Morten Melgård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rettmedisinerne har ikke funnet spor av stoffer som kan forklare dødsårsaken til den 15 måneder gamle gutten som ble funnet død hjemme i Vanvikan i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag 27. november i fjor.

I den endelige obduksjonsrapporten, som politiet offentliggjør i dag, heter det at obduksjonen ikke har kunne påvise noen sikker dødsårsak.

- Stump vold som dødsårsak kan utelukkes, heter det i rapporten. Politiet har også tidligere sett bort fra stump vold.

På tross av at det ikke er påvist noen sikker dødsårsak, opplyser politiet at siktelsen mot begge foreldrene blir opprettholdt.

Både mor og far er i 20-årene, og begge er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Forventer rask henleggelse Advokat Trond Peder Nilsen i Levanger er forsvarer for den 29 år gamle faren.

- Det eneste vi ikke visste med sikkerhet fra før, er at det ikke finnes spor av stoffer som kan forklare dødsårsaken. Jeg forventer at siktelsen blir henlagt snarest, sier Nilsen til Dagbladet.

Paret som mistet sin lille sønn, bor nå i Trondheim.

- Jeg snakket med min klient i dag etter at denne rapporten kom. Han er forsåvidt lettet over at alle konklusjoner peker i samme retning som han selv har forklart hele veien, nemlig at han ikke har forvoldt sin sin sønns død.

- Kommer ikke på skinner Men siktelsene på toppen av det tragiske dødsfallet, gjør det vanskelig for dem å få både sorgprosessen og egne liv på skinner, sier advokat Trond Peder Nilsen til Dagbladet.

Det gjenstår fortsatt noe etterforskning i saken, blant annet flere avhør av de siktede foreldrene og svar fra Kripos og Folkehelseinstituttet på tekniske undersøkelser.

Slik forklarer politiadvokat Silje Valstad hvorfor foreldrene fortsatt er siktet etter den endelige obduksjonsrapporten:

- Politi og påtalemyndighet gjør ingen vurdering av siktelsene før etterforskningen er avsluttet, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Hjemme aleine Det var en lege som meldte fra om et mistenkelig dødsfall midt på dagen.

I timene før den lille 15 måneder gamle gutten ble funnet død, var foreldrene borte.

- Foreldrene sto opp klokka åtte eller ni og dro til Rissa, der de hadde en psykologtime. De forlot barnet alene hjemme, og da de var tilbake før 12 laget moren mat til gutten. Da hun gikk inn og skulle gi gutten mat, fant hun sønnen sin død, sa mors forsvarer, advokat Tore Angen, til Dagbladet da foreldrene ble fengslet i slutten av november.

Hele Norges coronakart