Finner lik som er bundet og tydelig torturert

Døde mennesker fraktes bort fra gatene i hovedstaden Bangui i Den sentralafrikanske republikk.

GRUSOM SITUASJON: En ung mann forsøker å hjelpe sin ifølge nyhetsbyrået AP hardt skadde kamerat, etter at soldater fra Tsjad skal ha skutt på ham etter en demonstrasjon ved flyplassen i Bangui lille julaften. Foto: AP / NTB scanpix
GRUSOM SITUASJON: En ung mann forsøker å hjelpe sin ifølge nyhetsbyrået AP hardt skadde kamerat, etter at soldater fra Tsjad skal ha skutt på ham etter en demonstrasjon ved flyplassen i Bangui lille julaften. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

44 drepte er blitt funnet av hjelpearbeidere fra Røde Kors. Men organisasjonen har bare tilgang til deler av byen.

- Volden har vært ekstrem. Vi har informasjon om flere døde i visse deler av byen hvor vi ikke har hatt tilgang siden kampene har vært så intense, sier Georgios Georgantas fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen.

Blant de drepte er seks soldater fra Tsjad som tilhører de fredsbevarende styrkene til Den afrikanske union (AU).

- Totalt kaos - Det var totalt kaos i byen i går og natt til i dag. I dag forsøker vi å finne ut hva som skjedde, sa AU-talsmannen Eloi Yao torsdag.

I tillegg til dem som er funnet drept rundt om i byen, opplyser justismyndighetene i landet at de har funnet en massegrav i nærheten av en base som brukes av opprørsgruppen Seleka. Her skal det ha blitt funnet 30 døde.

- Noen av likene var bundet. Andre hadde store kuttsår og skader som viser at de er blitt torturert, sier statsadvokat Ghislain Gresenguet til Radio France International.

Mye av volden i landet skyldes kamper mellom hovedsakelig muslimske Seleka og kristne militsgrupper. Fredsbevarende styrker fra Frankrike og AU forsøker å få situasjonen under kontroll, men AU-soldater fra Tsjad anklages for å blande seg inn i konflikten og støtte Seleka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer