Finner ransutbytte på bruktmarkeder

Politiet har aksjonert mot butikker og markeder for å finne tyvgods.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fungerende politimester Roger Andresen lanserte i dag et nytt begrep da han skulle forklare hva ransmennene som har herjet i Oslo er ute etter: epleslang.

- Disse ransmennene er ofte ute etter teknologi folk har på seg. Jo nyere jo bedre. I USA har dette allerede fått betegnelsen som på norsk kan oversettes til epleslang, sier Andresen.

Fant ransutbytte Seinest i helga aksjonerte politiet mot et bruktmarked. Der fant de varer som var skaffet til veie under personran.

- Dette er varer som er knyttet til ranssaker, sier stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen.

Politiet vet hvor de skal leite etter tyvgodset framover.

- Det er både nettsider og små butikker hvor vi kommer til å kikke etter disse varene, sier fungerende politimester Andresen.

Den nye ransgruppa som er etablert på politistasjonen på Grønland, kommer til å jobbe tett med etterforskningen og pågripelsen av framtidige personran.

Håper på resultater Ifølge Andresen har personranssakene en oppklaringsprosent på omtrent 18. Da husinnbrudd sto på som verst i Oslo, var oppklaringsprosenten én til to prosent, ifølge Andresen. Nå er den oppe på 30 til 40 prosent. Det er slike resultater politiet også ønsker med en ransgruppe.

- På sikt  håper vi på å kunne oppklare saker. Det viser seg også at når personer blir pågrepet, synker andelen ran betraktelig fordi det er få personer som gjennomfører mange ran, sier Andresen.