Finner ransutbytte på bruktmarkeder

Politiet har aksjonert mot butikker og markeder for å finne tyvgods.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fungerende politimester Roger Andresen lanserte i dag et nytt begrep da han skulle forklare hva ransmennene som har herjet i Oslo er ute etter: epleslang.

- Disse ransmennene er ofte ute etter teknologi folk har på seg. Jo nyere jo bedre. I USA har dette allerede fått betegnelsen som på norsk kan oversettes til epleslang, sier Andresen.

Fant ransutbytte Seinest i helga aksjonerte politiet mot et bruktmarked. Der fant de varer som var skaffet til veie under personran.

- Dette er varer som er knyttet til ranssaker, sier stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen.

Politiet vet hvor de skal leite etter tyvgodset framover.

- Det er både nettsider og små butikker hvor vi kommer til å kikke etter disse varene, sier fungerende politimester Andresen.

Den nye ransgruppa som er etablert på politistasjonen på Grønland, kommer til å jobbe tett med etterforskningen og pågripelsen av framtidige personran.

Håper på resultater Ifølge Andresen har personranssakene en oppklaringsprosent på omtrent 18. Da husinnbrudd sto på som verst i Oslo, var oppklaringsprosenten én til to prosent, ifølge Andresen. Nå er den oppe på 30 til 40 prosent. Det er slike resultater politiet også ønsker med en ransgruppe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer