Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen:

Finner trøst i at Ingrid hadde funnet lykken

- Det er en slags trøst i dag å huske på at Ingrid var lykkelig helt til det siste, sier tidligere AUF-leder Eskil Pedersen.

VANT VENNER: Ingrid Aune minnes som en varm person som alltid stilte opp for sine venner. Foto: Privat
VANT VENNER: Ingrid Aune minnes som en varm person som alltid stilte opp for sine venner. Foto: PrivatVis mer

En svært preget Eskil Pedersen uttrykker stor sorg over tapet av sin nære venn Ingrid Aune (33) natt til torsdag.

Den tidligere AUF-lederen forteller Dagbladet at Aune var et engasjert menneske som elsket å bli kjent med nye mennesker.

På båttur

Pedersen var selv på båttur med Aune så seint som midten av juli i år. Den andre omkomne i båtulykken var Aunes kjæreste Eivind Olav Evensen (43). Eskil Pedersen sier de to hadde det veldig fint sammen.

- Det er en slags trøst i dag å huske på at Ingrid var lykkelig helt til det siste. Hun og Eivind Olav var forelsket og hadde det veldig fint sammen. Det var helt tydelig for Ingrids mange venner, sier Pedersen.

Han forteller om en utadvendt og sosial person:

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Ingrid var en veldig god venn for meg, og for mange andre. Det er få jeg vet om som har kjent så mange mennesker som henne. Hun var alltid engasjert, alltid livsglad og tok alltid kontakt med nye mennesker for å bli kjent. Hun hadde alltid et kompliment på lur, sier Pedersen.

Viet vennepar

Også Nesodden-ordfører Truls Wickholm forteller om en person som alltid stilte opp. Det er bare fem uker siden Ingrid Aune viet Hadia Tajiks rådgiver Edina Ringdal og Wickholm.

SE TV: Torsdag døde ordfører i Malvik kommune, Ingrid Aune, i en båtulykke. Hun beskrives av Dagbladets kommentator Andreas Økland som «gullstandarden på en Ap-politiker». Video: Emilie Rydning Vis mer

- Hun fikk den dagen til å bli så utrolig fin for oss. Nå er hun borte, sier Wickholm.

Han forteller at de har møttes flere ganger etter vielsen tidligere i sommer, og at de hadde planer om å treffes i løpet av august.

- Vi skulle takke for hjelpen med vielsen. Jeg husker Ingrid som en fantastisk varm, fin, kunnskapsrik person. Hun alltid på lag med de svakeste i samfunnet, både i Norge og ellers i verden. Og hun stilte alltid opp for sine venner, sier han.

Kjempet for Malvik

Eskil Pedersen sier Aune også sørget for å gi alle sine venner inngående kjennskap til Malvik kommune, hvor hun var ordfører.

- Hun fortalte oss alltid mye om alt det fantastiske ved Malvik. Hun var en ordfører som alltid kjempet for Malvik og Malviks sak.

SE TV: Slik beskriver Jonas Gahr Støre tapet av partikollega og ordfører i Malvik komunne, Ingrid Aune. Reporter: Jon Even Andersen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer