Tolv amerikanske soldater drept:

- Finner vi dem, slår vi til

Det amerikanske militæret sier de er «klare 24/7» til å gjengjelde terrorangrepet i Kabul hvor minst 60 personer, deriblant tolv amerikanske soldater, ble drept.

DØDSTALLENE ØKER: Minst 60 personer er drept etter to selvmordsbomber ble detonert ved flyplassen i Kabul. Tolv amerikanske soldater er blant de drepte. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Amerikanske myndigheter antar at det var IS' afghanske gren, ISIS-K, som sto bak det dødelige angrepet mot Hamid Karzai internasjonale flyplass i Kabul torsdag ettermiddag.

Det gjorde Pentagon, Det amerikanske forsvarsdepartementet, klart under en pressekonferanse seint torsdag kveld norsk tid.

Minst 60 personer ble drept i angrepet, som fant sted ved et militært sjekkpunkt utenfor selve flyplassen i Afghanistans hovedstad. Tolv av de drepte, var amerikanske soldater. Eksplosjonen ble forårsaket av én selvmordsbomber, antar amerikanske myndigheter.

Minst 140 andre personer, flesteparten sivile, ble skadd i angrepet.

- Vi er klare

Nå jakter det amerikanske militæret og etterretningsvesenet på de som sto bak angrepet.

Det gjorde general Kenneth McKenzie klart under Pentagon-pressekonferansen tidligere i kveld.

- Vi etterforsker hendelsen ennå, men finner vi de som har gjort dette, er vi klare til å slå til mot dem. Vi er klare «24/7», sa McKenzie, på umiskjennelig militært vis.

McKenzie er kommandøren ved U.S. Central Command (Centcom), én av ni felles hovedkommandoer i det amerikanske forsvaret. Centcom har ansvaret for USAs militære engasjement og operasjoner i Midtøsten, Øst-Afrika og Sentral-Asia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer