- Finnes bare teoretisk tvil

De sakkyndige Terje Tørrissen og Agnar Aspaas mener det bare finnes «teoretisk tvil» om at de tar feil om Anders Behring Breivik.

FØLER SEG SIKRE: De rettspsykiatrisk sakkyndige Terje Tørrissen  (t.v.)  og Agnar Aspaas utspørres i dag av rettens aktører. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FØLER SEG SIKRE: De rettspsykiatrisk sakkyndige Terje Tørrissen (t.v.) og Agnar Aspaas utspørres i dag av rettens aktører. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under utspørringen av det andre sakkyndigparet ba dommer Wenche Elizabeth Arntzen psykiater Tørrissen forklare nærmere hvorfor han valgte å ha en samtale med Breivik i kjelleren på tinghuset tre uker inn i rettssaken. Hva gjorde at Tørrissen på det tidspunktet kom i tvil om Breivik? Og hvordan ble tvilen ryddet av veien?

Tørrissen forklarte at han reagerte på at Breivik gjennom rettssaken klarte å holde på den følelsesløse fasaden. Han lurte på om Breivik satt i en slags boble.

19 minutter i kjeller Men det knapt 19 minutter lange møtet var avklarende, mente han.

- Han sier det samme som før, på samme måte og med samme valør. Han forteller åpent om hvilke inntrykk det som kommer fram i retten gjør på ham, sa Tørrissen.

Han kom til at ingenting hos Breivik representerte psykose, og at vurderingen av ham ble lik den som ble gjort i februar-mars. Tørrissen og Aspaas mener Breivik har narsissistisk og dyssosial personlighetsforstyrrelse.

- Hypotetisk - Er dere nå i tvil, spurte Arntzen.

- Det kan alltid anføres en akademisk tvil, en hypotetisk tvil. Det er ingen kriterier for at psykose ikke finnes, svarte Aspaas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer