ER DET EN GRENSE? Øvelseskjøring er som regel vanlig for å trene til å ta førerkortet, men en spesiell sak i Bergen har fått politiet til å lure på hvor lenge man egentlig har lov til å øvelseskjøre. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
ER DET EN GRENSE? Øvelseskjøring er som regel vanlig for å trene til å ta førerkortet, men en spesiell sak i Bergen har fått politiet til å lure på hvor lenge man egentlig har lov til å øvelseskjøre. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

- Finnes det en grense for hvor lenge man kan drive øvelseskjøring?

Det er et spørsmål bergenspolitiet ikke har svaret på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvor lenge kan man egentlig øvelseskjøre?

Det spørsmålet satt politiet i Bergen igjen med etter en noget spesiell hendelse i Loddefjord.

Politiet stoppet en mann og en kone, begge over 25 år gamle, mens de øvelseskjørte, skriver BA.

Avisa skriver at det var mannen som kjørte, mens kona da var ledsager. Mannen skal aldri ha hatt gyldig førerkort, men har øvelseskjørt med kona i mange år.

Sendte brev På spørsmål fra politiet forklarte mannen at han aldri hadde tenkt å skaffe seg førerkort, og hadde tenkt å bare fortsette med øvelseskjøring.

Begge to var jo over 25 år gamle, det var ikke noe unormalt ved kjøringen og bilen hadde også den påkrevde «L»-en festet på bilen.

Det var da at politiet fant ut at de ikke visste hvor lenge man egentlig kan drive med øvelseskjøring - uten å seinere ta førerkortet.

Derfor har de sendt et brev til Veidirektoratet for å forhøre seg om nettopp det.

- Veldig spesiell situasjon - Det høres jo litt rart ut, men finnes det en grense for hvor lenge man kan øvelseskjøre? Spesielt når han ikke har til hensikt å skaffe seg førerkort?, skriver Bergenspolitiet i brevet.

Statens Vegvesen sin side med informasjon om øvelskjøring står det ingenting om hvor lenge man har lov å øvelseskjøre.

Overfor BA forteller fagkonsulent Ellen Ramstad ved Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund mener det absolutt er en spesiell situasjon.

- Den problemstillinger der var ny, ja. En veldig spesiell situasjon. De aller fleste som øvelseskjører har et mål om å ta førerkort. Så dette er jo på en måte utnyttelse av systemet, sier Ramstad til avisa.