- Finnes en moral for vanlige folk og en egen moral for Ap-toppene?

- Nei, sier Jonas Gahr Støre som mener Siv Jensens påstand er konstruert.

REAGERER: - Utformer Arbeiderpartiet politikk basert på egne opplevelser og behov, spør Frp-leder Siv Jensen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
REAGERER: - Utformer Arbeiderpartiet politikk basert på egne opplevelser og behov, spør Frp-leder Siv Jensen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fremskrittspartiets leder Siv Jensen stiller spørsmål om det er en egen moral for Ap-toppene etter at Lisbeth Berg-Hansen i går uttalte at hun ikke ville hatt råd til å betale formueskatt.

Skatteamnesti Siv Jensen reagerer sterkt på at den tidligere fiskeriministeren i Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering i et intervju i Dagens Næringsliv ønsket seg en annen innretning på formueskatten og minner om at Arbeiderpartiet i valgkampen hevdet at formuesskatten var skatteamnesti for de rike, og at norsk næringsliv ikke var rammet av dette.

- Da sa Jens Stoltenberg: «Å fjerne formuesskatten er et treffsikkert grep for å øke forskjellene. De rike får mer.» Da virker det merkelig at Lisbeth Berg-Hansen plutselig vil endre noe partiet har vært så bastant på å beholde, sier Siv Jensen. 

Salt i maten Lisbeth Berg-Hansen, som sitter i finanskomiteen på Stortinget for Arbeiderpartiet, får sammen med sine barn 3,8 mill i utbytte gjennom JMJ Invest. Familiens oppdrettsselskap Sinkaberg-Hansen gikk med 100 millioner kroner i overskudd i fjor, 35 millioner betales i utbytte, ifølge Dagens Næringsliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer