- Finnes ikke et mer gammeldags parti enn Frp

Kristin Halvorsen og Helga Pedersen sterkt uenig i Siv Jensens Nord-Norge-kritikk.

MYE MER ENN BARE OLJE: Vellykket utvikling av nordområdene framover er avhengig av en bred statlig satsing, ifølge fiskeri- og kystministeren Helga Pedersen. Foto: SCANPIX
MYE MER ENN BARE OLJE: Vellykket utvikling av nordområdene framover er avhengig av en bred statlig satsing, ifølge fiskeri- og kystministeren Helga Pedersen. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Man må mer enn 50 år tilbake i tid for å finne en regjering som har gjort mer for nordområdene enn den nåværende rødgrønne koalisjonen, mener Helga Pedersen.

Fiskeri- og kystministeren reagerer sterkt på Siv Jensens utspill i dagens Dagbladet, der Frp-lederen angriper regjeringens satsing i Nord-Norge.

- Det sitter noen romantikere i Oslo-gryta, hvis eneste forhold til Lofoten er at det er fint her om sommeren for turister. Men denne landsdelen trenger flere bein å stå på, den kan ikke bare leve av turisme, sa Jensen i intervjuet.

Fokus på nordPedersen slår hardt tilbake mot det hun mener er nærmest grunnløse påstander fra Frp-lederen.

- Snøhvit og Goliat har vært en av våre viktigste prosjekter. Vår regjering har vært ekstremt opptatt av å ha fokus og få i gang nye aktiviteter og arbeidsplasser i Nord-Norge, sier Pedersen engasjert og utdyper: - Du må tilbake til Gerhardsens regjering og den oppbyggingen av Finnmark de gjorde etter krigen for å finne en tilsvarende innsats og satsing på Nord-Norge som vi har hatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer