- Finnes individer i Sverige som vil drepe meg

Den drapstruede Muhammed-tegneren Lars Vilks kom hjem til politibeskyttelse i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da den omstridte kunstneren og Muhammed-tegneren Lars Vilks (61) kom tilbake til Sverige i går ble han møtt av et stort presseoppbud, og et svensk politi i høyberedskap.

Svensk sikkerhetspoliti frykter for hvordan lørdagens al-Qaida-trusler vil påvirke radikale og fundamentalistiske islamister i Sverige.

Samtidig gjør det europeiske fatwarådet det klart at de tar avstand fra truslene mot Vilks og sjefsredaktøren i avisa Nerikes Allehanda, som publiserte Muhammed-tegningen i august.

Skal bygge barrikade

Vilks snakket ikke med media da han mellomlandet på Arlanda, men ble i stedet ført ut gjennom VIP-utgangen og til en ventende bil.

I går kveld deltok han i debattprogrammet Agenda før han var i møte med svensk politi for å utarbeide en sikkerhetsplan. Politiet i Skåne, der Vilks hjemsted er, jobber fortløpende med å vurdere trusselbildet og faktabakgrunnen.

Kunstneren selv har planen klar for et eventuelt angrep.

- Jeg kommer til å bygge en barrikade, slik at når de bryter seg gjennom ytterdøra kommer de til å få vanskeligheter med å få fatt i meg. Siden skal jeg tilkalle forsterkninger, sa Vilks, da han omsider møtte pressen i går kveld, skriver Svenska Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer