- Finnmark har godt av Frp

Aarebrot sammenligner støtte til nord med u-hjelp.

FRP-POLITIKK GIR VERDISKAPNING: Valgforsker Frank Aarebrot mener mindre statstilskudd og offentlig styring i nord vil skape flere byer som Hammerfest. Foto: Marit Hommedal/Scanpix
FRP-POLITIKK GIR VERDISKAPNING: Valgforsker Frank Aarebrot mener mindre statstilskudd og offentlig styring i nord vil skape flere byer som Hammerfest. Foto: Marit Hommedal/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Valgforsker og Arbeiderparti-mann Frank Aarebrot mener Finnmark har godt av mindre statsstøtte og mindre statlig styring.

- Bra på sikt- En liberalistisk hestekur ville nok gjort vondt for Finnmark i begynnelsen, men ville kunne bli bra på sikt, sier Aarebrot til Finnmark Dagblad.

Utspillet kommer etter at leder i Tromsø Arbeiderparti og partisekretær Raymond Johansen de siste dagene har prøvd å forklare at Fremskrittspartiets politikk vil føre til mindre statstilskudd og fraflytting i nord.

- En regjering der Fremskrittspartiet deltar vil føre til økt fraflytting fra Nord-Norge, sier leder Roger Ingebrigtsen i Tromsø Arbeiderparti til NRK.

Aarebrot mener Nord-Norge per i dag er fullstendig avhengig av en sterk offentlig sektor.Han tror landsdelen vil ha godt av mindre støtte fra staten.

Staten til hinder- Hvis staten ikke hadde blandet seg inn i for eksempel gruvedrift og naturreservater, kunne det blitt etablert mye bedre infrastruktur og næringsliv i nord. Staten er ofte til hinder for naturlig næringsutvikling i nordområdene, sier Aarebrot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer