Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finnmark minst pop

Mens Akershus er landets mest populære fylke, ifølge meningsmåling.

PÅ FINNMARKSBESØK: Kronprinsparet - som for øvrig bor i Akershus - under sitt besøk til Finnmark i 2009. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
PÅ FINNMARKSBESØK: Kronprinsparet - som for øvrig bor i Akershus - under sitt besøk til Finnmark i 2009. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akershus er landets mest populære fylke, mens Finnmark er det minst populære, ifølge en meningsmåling som Sentio har laget for Nationen.

15 prosent av de spurte mener at Akershus er det beste fylket i landet. På andreplass følger Rogaland med 13,7 prosent. Oslo følger på tredjeplass med 13,5 prosent.

Finnmark ligger helt nederst på listen. Bare 1,1 prosent synes at landets nordligste fylke er best. 1,3 prosent mener at Troms er best.

Det er menn som liker Akershus aller best. 9,3 prosent av mennene synes at Akershus fremstår som det beste fylket i landet, mens 6,8 prosent av kvinnene svarer det samme. Det er også flere menn enn kvinner som mener Rogaland er best.

- Menn ser på næringsutvikling. Kvinner ser på hvor det er attraktivt å bo, sier forsker Knut Vareide ved Telemarksforskning.

Han mener næringsutviklingen er årsaken til at Rogaland kommer så høyt opp i undersøkelsen.

Akershus vinner fordi fylket har alt, mener han.

- Det går bra på alle måter. Det er et godt fylke å bo i, det er nært til hovedstaden, det har et voksende næringsliv, jobber, godt klima, og det ligger nær Sverige. Dermed skårer Akershus høyt både hos menn og kvinner, sier Vareide.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!