Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finnmark på polititoppen

Har høyest polititetthet i Norge.

Østfinnmark politidistrikt har landets høyeste polititetthet med 3,41 politiutdannede per tusen innbyggere, tre ganger så mye som Sunnmøre som ligger nederst. Oslo har 2,6 per tusen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Østfinnmark politidistrikt har landets høyeste polititetthet med 3,41 politiutdannede per tusen innbyggere, tre ganger så mye som Sunnmøre som ligger nederst. Oslo har 2,6 per tusen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østfinnmark politidistrikt har den høyeste polititettheten i Norge med tre ganger så mange politiutdannede i forhold til folketallet som det Sunnmøre har.

Mens Østfinnmark har 3,41 med politiutdannelse per tusen innbyggere, ligger Sunnmøre på 1,09, skriver VG.

- Fordelingen er skjev, og den bør rettes opp så snart som mulig, sier politimester i Sunnmøre politidistrikt, Jon Steven Hasseldal til avisen.

Politimester Ellen Katrine Hætta i Østfinnmark sier det er vanskelig å svare på om dette er rettferdig.

- Dette ender som en politisk vurdering og prioritering av hvilken politikvalitet man vil ha i de enkelte regioner, sier Hætta og peker på at Oslo har 2,6 politifolk per tusen innbyggere, mens Hordaland har 1,3.

At Sunnmøre kommer så dårlig ut har sammenheng med Politireform 2000, der fordelingsmodellen slo negativt ut fordi mange av kommunene har under 10.000 innbyggere, ifølge VG.

Vestfinnmark politidistrikt ligger på tredjeplass i politidekning med 1,89 politifolk per tusen innbyggere.

Nederst på listen finner vi foruten Sunnmøre Asker og Bærum politidistrikt med en politidekning på 1,16 per tusen og Follo nest sist med 1,11 politifolk per tusen innbyggere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media