Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finnmarks menn er feitest i landet

Menn i Finnmark veier mest og blir stadig tyngre. En undersøkelse som omfatter 11 av landets fylker, viser at de har det høyeste kolesterolnivået. De røyker og drikker mye og har høyest risiko for å få hjerteinfarkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens helseundersøkelser har igjen slått fast at det ikke står så bra til på hjertefronten med verken menn eller kvinner i Finnmark. Både menn og kvinner i dette fylket har det høyeste kolesterolnivået, den høyeste andelen dagligrøykere og den høyeste risikoen for hjerteinfarkt av alle de 11 undersøkte fylkene.

Overraskende er det kanskje at finnmarkingene ikke drikker mest, det gjør nemlig 40-åringene i Akershus som skiller seg klart fra de andre fylkene. De drikker flest ganger i måneden, og de drikker mest i løpet av et år.

En av fire 40-åringer både i Akershus og Finnmark sier at de ikke har mer enn to timer lett mosjon per uke. Kvinnene er noe mer fysisk aktive enn menn, men det er store forskjeller mellom kommunene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!