Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Finnmarksløpet lukter «skit og djevelskap»

Hundemøkk i skisporet etter Finnmarksløpet er til stor plage, mener varaordføreren i Tana. Han skulle gjerne sett at kommunen trakk seg ut av arrangementet.

FINNMARKSLØP: Finnmarksløpet er blant verdens tøffeste hundeløp. Løypa, som er 1000 km lang, går på kryss og tvers over forblåste topper og endeløse vidder. Foto: Tore Meek / Scanpix
FINNMARKSLØP: Finnmarksløpet er blant verdens tøffeste hundeløp. Løypa, som er 1000 km lang, går på kryss og tvers over forblåste topper og endeløse vidder. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Varaordfører Hartvik Hansen har lite til overs for verdens nordligste hundeløp. Det hele er kontrollert dyrplageri, mener han.

- Det lukter skit og djevelskap en hel måned etter at hundene har løpt gjennom skuterspor i kommunen, og det tar vekk gleden for meg som kjører skuter, sier Hansen til avisen Sagat.

Varaordføreren synes også at kommunen bruker altfor mye ressurser på Finnmarksløpet. Han tok opp saken på formannskapsmøtet forrige uke.

- Jeg hadde nok satt bort den biten. Jeg synes også kommunen bruker altfor mye tid og krefter på å være vertssted for Finnmarksløpet. Kommunalt ansatte brukes i stor grad, og det brukes også kommunalt materiell. Vi tar til og med ungene våre ut av skolen så de får leke i stedet for å lære, sier Hansen, som representerer Tana fellesliste.

- Når det gjelder hundelort i sporet må vi nok bare akseptere at det blir liggende igjen et og annet eksemplar. Hadde det imidlertid vært noe stort problem, hadde vi nok fått høre om det. Dette er da også ting som går tilbake til naturen, sier Trond Anton Andersen, presseansvarlig i Finnmarksløpet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media