Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finn.no-svindler arrestert

Må møte i retten - tiltalt for å ha svindlet 35 bilkjøpere i hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 27-åringen som i fjor innrømte overfor Dagbladet at han styrte en svindeloperasjon på Finn.no som allerede den gang hadde kostet nordmenn godt over 150 000 kroner er arrestert og må møte i retten.

Det bekrefter politiadvokat Jon Letnes overfor Dagbladet.

35 forhold - Det er nå snakk om rundt 35 forhold som skal opp for retten 5. oktober. Han ble pågrepet 10. september og blir sittende i varetekt fram til rettssaken på grunn av gjentakelsesfaren, sier Letnes til Dagbladet.

Påtalemyndigheten hadde ved arrestasjonen allerede sendt av gårde sine dokumenter til domstolen, med en tilståelsesdom der 27-åringen tar på seg ansvaret for størsteparten av forholdene politiet konfronterte ham med i avhør våres.

- Vi arresterte ham nylig på grunn av nye tilfeller med svindel. Det kommer altså opp flere saker for retten. Strafferammen for grovt bedrageri, som vi legger ned påstand om, er seks år, sier Letnes.

MÅ I RETTEN: To brødre på 27 år (over) og tidlig i 20-årene (under) fra lørenskogtraktene må møte i Nedre Romerike tingrett etter en omfattende svindeloperasjon via Finn.no. (Annonsene over har ingen sammenheng med saken omtalt under). Foto: Privat
MÅ I RETTEN: To brødre på 27 år (over) og tidlig i 20-årene (under) fra lørenskogtraktene må møte i Nedre Romerike tingrett etter en omfattende svindeloperasjon via Finn.no. (Annonsene over har ingen sammenheng med saken omtalt under). Foto: Privat Vis mer

Presset Finn.no-svindleren (26) til å betale tilbake

- Slik svindlet jeg Over en to-års periode har 27-åringen, som har bodd delvis i Oslo og på vestlandet, mottatt over 350 000 kroner fra bilkjøpere som har håpet å gjøre et kupp.

Han forklarte framgangsmåten i et intervju med Dagbladet i fjor vinter:

- Vi legger ut bilannonser og tar betalt på forskudd av hele kjøpsprisen eller for å holde av bilen. Men så leverer vi ikke bilene, sa mannen til Dagbladet.

I tillegg til svart løsarbeid innen byggebransjen, beskrev han svindelen som «hovedinntekten» det siste året. De rundt 350 000 kronene har ikke vært inntektsført og er dermed mottatt svart.

Audi populær I hovedsak brukte 27-åringen modellen Audi A4 Quattro i svindlene. Et bilde av bilen, til sterkt redusert pris ble lagt ut. Deretter kastet bilsultne folk, i hovedsak menn, seg på telefonene landet rundt for å sikre seg godbiten på fire hjul.

AKTIV OVER HELE LANDET: Dette er noen av svindlene 27-åringen skal ha innrømmet å stå bak. Grafikk: Kjell Erik Berg
AKTIV OVER HELE LANDET: Dette er noen av svindlene 27-åringen skal ha innrømmet å stå bak. Grafikk: Kjell Erik Berg Vis mer

I det folk først bet på bløffen, halte han inn snøret over telefon.

- Stort sett sier folk at de ikke kan hente bilen med en gang, men at de kan sette inn penger. De foreslår det selv, fortalte 27-åringen.

- Naive Både ofre og 27-åringen selv fortalte om møter for å overføre møter, eller bruk av bankkontoer. Ved oppmøte fikk ofrene en «kvittering» og et løfte om at «bilen kommer i morgen».

- Jeg ville jo aldri i livet overført penger som forskudd selv. Folk er naive, jeg vil påstå det, uttalte han.

Nå risikerer 27-åringen opp til seks års fengsel for grovt bedrageri.

- Erkjenner - Forholdet er for så vidt erkjent. Derfor har han også akseptert varetektsfengsling fram til saken blir avgjort i domstolen, sier mannens forsvarer Cato Johannessen til Romerikes Blad.

STJAL REGISTRERINGSNUMMER: På denne parkeringsplassen på Lørenskog sto bilen til Geir Fossheim (60) parkert i begynnelsen av november 2009. Torsdag 12. november ble en Audi med tilsvarende registreringsnummer lagt ut for salg på Finn.no. 
Foto: Espen Røst / Dagbladet
STJAL REGISTRERINGSNUMMER: På denne parkeringsplassen på Lørenskog sto bilen til Geir Fossheim (60) parkert i begynnelsen av november 2009. Torsdag 12. november ble en Audi med tilsvarende registreringsnummer lagt ut for salg på Finn.no. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!