Finn.no vant over Notar

Notar kan ikke tilby søk i Finn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søkemotoren Finn.no har i en enstemmig dom i Frostating lagmannsrett fått medhold i at eiendomsmekleren Notar ikke kan tilby søk fra Finn.nos database og heller ikke bruke Finns varemerke.

I kjennelsen torsdag fikk Finn.no medhold i sitt krav om midlertidig forføyning mot Notars søketjeneste, melder Finn.no.

Lagmannsretten slår fast at investeringer, innsats og opphavsrett er vernet også på internett.

- Det ligger i sakens kjerne at uten et slikt vern ville det ikke være mulig å drive kommersielle tjenester på internett, sier advokat Halvor Manshaus, som representerer Finn.no.

Henviste til Finn fra Notar

Saken ble i desember behandlet i Trondheim tingrett, og også der fikk Finn.no fullt medhold. Notar anket kjennelsen den gang.

Bakgrunnen for saken er Notars introduksjon i oktober i fjor, av en egen søketjeneste for boliger på internett, kalt Supersøk. Notar hevdet å levere det største boligsøket i Norge, men tjenesten var bygd på videre henvisninger til Finn.

Lagmannsretten konkluderer med at Notars virksomhet er i strid med god forretningsskikk.

Finn.no er et eget internettselskap som eies av de fem største regionavisene i Norge; Adresseavisen, Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad.

(NTB)