Finsk flypassasjer tatt med sprengstoff

En ung mann ble pågrepet da han forsøkte å smugle eksplosiver om bord på et innenriksfly i Finland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsvaktene fant 200 gram eksplosiver, en sikring og en fenghette i håndbagasjen til den 19 år gamle finnen ved flyplassen Joensuu, øst i Finland. Han skulle til Helsingfors i et Finnair-fly.

- Denne mengden eksplosiver kan gjøre stor skade. Et fly ville bli sprengt i fillebiter, sier Jorva Alvila i det finske politiet til Reuters.

Sikkerhetsvakter oppdaget eksplosivene i bagasjen til 19-åringen og stoppet ham. Hendelsen skjedde i går, opplyser finsk politi.

- Dette viser at sikkerhetstiltakene er gode og fungerer som de skal, sier sikkerhetssjef Kaarlo Karvonen vid Finnair, ifølge Expressen.

Sikkerhetskontrollene ble intensivert i Finland, også på små innenriksflyplasser, etter terrorangrepene i USA 11. september.

Det er første gang noe slikt har skjedd i et nordisk land. Det finske politiet vil ikke si noe om motivene til den unge finnen, som reiste alene og hevder at han ikke kjenner til eksplosivene.

Ifølge Expressen er 19-åringen tidligere straffedømt flere ganger. Politiet vet foreløpig ikke hvor eksplosivene stammer fra.

Det var 30 passasjerer i flyet finnen prøvde å komme seg om bord på. Flyplassen Joensuu brukes av omlag 180.000 reisende i året.

(Dagbladet.no-NTB-Reuters)