Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finsk kurs

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Med sin beslutning om å ta imot 50 flyktninger fra Kosovo, følger den finske regjeringen opp landets tradisjoner i innvandringspolitikken. Mye er forandret i finsk politikk de siste åra. Landet skal snart overta formannsvervet i EU, som eneste nordiske EU-medlem har det gått inn i valutaunionen, og Finland er pådriver for en tettere unionsbygging. Men flyktninger og innvandrere vil de ikke ha. Det er en skamplett på finsk politikk.
  • Denne politikken skal nå føres videre av en ny regnbuekoalisjon under sosialdemokraten Paavo Lipponens ledelse. Hans nye regjering skal bestå av de samme partiene som før valget, men med et sterkere innslag fra det konservative partiet, som var en av valgets vinnere. Den andre vinneren, Centerpartiet, som var nær ved å bli landets største parti, holdes fortsatt utenfor. Det som var ment å være en samlingsregjering for å løse landets økonomiske krise, er blitt en permanent ordning, og de politiske skillelinjene er i ferd med å bli helt utvisket. Da er det ikke rart at velgerne vender partiene ryggen.