Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finsk parlamentsmedlem bøtelagt etter et antimuslimsk Facebook-innlegg

Skrev: «Muslimer ut av landet! Alle muslimer er ikke terrorister, men alle terrorister er muslimer».

IKKE FØRSTE GANG: I 2011 ble det oppslag da han sa til den finske storavisa Helsingin Sanomat at homofile, lesbiske og somaliere bør tvangssendes til Åland. Foto: Soppakanua/Wikipedia CC BY-SA 3.0
IKKE FØRSTE GANG: I 2011 ble det oppslag da han sa til den finske storavisa Helsingin Sanomat at homofile, lesbiske og somaliere bør tvangssendes til Åland. Foto: Soppakanua/Wikipedia CC BY-SA 3.0 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forbindelse med terroren i Nice i juli 2016, skrev den folkevalgte finnen Teuvo Hakkarainen fra det høyrepopulistiske partiet Sannfinnene et Facebook-innlegg som har fått etterspill for politikeren.

I juli ble 86 personer drept etter at en lastebil kjørte inn i en folkemengde under feiringen av den franske nasjonaldagen på strandpromenaden i Nice.

Ifølge flere kilder i dagene etter angrepet, skulle gjerningsmannen - en fransktunisier, ha blitt indoktrinert av et IS-medlem fra Algerie i to uker før angrepet skjedde.

Fikk bot

Det var den forbindelse at Hakkarainen skrev Facebook-innlegget han nå må betale dyrt for. Ifølge den finske avisa Helsingin Sanomat skrev han: «Muslimer ut av landet! Alle muslimer er ikke terrorister, men alle terrorister er muslimer».

I tingretten i Jyväskyla ble han onsdag dømt til å betale 10 500 kroner (1160 euro) i bot for Facebook-innlegget. Tingretten mente at innlegget var en trussel mot en etnisk gruppe.

Hakkarainen godtok dommen, og hans assistent forklarte lokale medier at han ikke var klar over lovgivningen, skriver Reuters.

Ikke første gang

Sannfinnene vil neste måned diskuterer hvorvidt innlegget vil få politiske følger for parlamentsmedlemmet. Det høyrepopulistiske partiet fikk ved forrige valg 17,6 prosent oppslutning og er et av koalisjonspartiene i den finske regjeringen.

Det er ikke første gang Hakkarainen har vakt oppsikt med sleivete uttalelser. I 2011 ble det oppslag da han sa han til Helsingin Sanomat at homofile, lesbiske og somaliere bør tvangssendes til Åland.

Han begrunnet senere uttalelsen med at Åland burde ta en større del av fastlands-Finlands problemer med minoritetsgrupper, i tillegg har han sagt at uttalelsen ble vel frisk på grunn av at han var full da han uttalte seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media