Finsk ridelærer kan være seriemorder

Den homofile 29-åringen arvet ofrene sine. Nå skal politiet granske 280 dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 29-årig finne er pågrepet i Heinola, nordøst for Helsingfors, siktet for å ha myrdet sin 54-årige parter. Partneren døde av en overdose smertestillende tabletter like etter at de to hadde inngått partnerskap i høst, skriver Expressen.

54-åringen var en framgangsrik forretningsmann. Da han døde, arvet partneren alt. Partneren nekter for å ha noe med saken å gjøre, men finsk politi skal ha beviser for at den 29-årige ridelæreren forgiftet 54-åringen, skriver Hufvudstadsbladet.

I tillegg mistenker politiet ridelæreren for å stå bak to dødsfall på midten av nittitallet. Også da var de omkomne homofile menn som døde av en overdose av smertestillende medikamenter. En av disse skal ha vært ridelærerens kjæreste, som hadde testamentert formuen sin til 29-åringen. Det er ikke påvist økonomiske motiver i det andre tilfellet.

- Likhetene mellom de tre tilfellene er mange. I samtlige tilfeller har resepten blitt skrevet ut til 29-åringen, som tok med seg medisinene dit dødsfallene fant sted. Ingen av ofrene brukte eller hadde behov for smertestillende. De ville aldri ha kommet i kontakt med preparatene om det ikke hadde vært for 29-åringen, sier politikommissær i Heinola Olli Töyräs til Hufvudstadsbladet.

Politiet mistenker at ridelæreren har enda flere liv på samvittigheten. De siste ti årene har 280 finner dødd av en overdose smertestillende medisiner. Nå vil de undersøke om det finnes noen forbindelse mellom ridelæreren og noen av de 280 omkomne.