Finsk sex-festival for eldre vekker oppsikt

I helgen står sex på programmet i den lille bygda Kutemajärvi St. Michel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og denne sex-festivalen skiller seg fra andre arrangementer av lignende type, ved at den er spesielt beregnet på mennesker over 45 år. Arangørene er nøye med å påpeke at det ikke dreier seg om noen form for porno-arrangement, og at ingen selgere av sex-leketøy og «hjelpemidler» er innbudt til festivalen.

- Vårt mål er å spre saklig informasjon om sekusalitet i naturskjønne omgivelser, uten blygsel og med humor, sier festivalens prosjektsekretær Elina Huoponen. Hun tilføyer at det ikke vil bli tilbudt seksuelle tjenester av noe slag under festivalen i Kutemajärvi.

Torgarrangementer

På programmet for festivalen står torgarrangementer, filmframvi sninger og teaterforestillinger. Hensikten med alle disse tilbudene er å tilby fysisk såvel som psykisk stimulans til mennesker som ønsker å beholde sin seksuelle lyst og yteevne så lenge som mulig, sier Elina Huoponen.

Sex-festivalen var først tenkt som et rent lokalt arrangement, og at man ikke en gang ville drive noen aktiv reklame for den. Men etter at britisk, italiensk og amerikansk presse hadde fått nyss om saken, var man nødt til å legge om planene.

Tabloidjournalister som ikke vet forskjell på Skandinavia og Norden, og knapt nok på Sverige og Finland, skrev henrykt om «skandinavisk sex og synd for seniorer». Skal man tro disse journalistenes artikler, vil Finland i helga bli åsted for de reineste orgier blant mennesker som har passert sin første ungdom.

(NTB)