CANCELLED:  Det ligger an til mye "cancelled" (innstilt) på infoermasjonstavlene på Helsinki International Airport søndag. Ilustrasjonsfoto: Jussi Nukari/Lehtikuva/Reuters.
CANCELLED: Det ligger an til mye "cancelled" (innstilt) på infoermasjonstavlene på Helsinki International Airport søndag. Ilustrasjonsfoto: Jussi Nukari/Lehtikuva/Reuters.Vis mer

Finsk sympatistreik for Norwegian-pilotene

Drivstoff-nekt neste aksjonsplan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den finske luftfartsunioen IAU innleder natt til søndag sympatistreik til støtte for de streikende flygerne i Norwegian.

Streiken begynner klokka 03 natt til søndag og vil vare til klokka 17 søndag ettermiddag. Norwegian har rundt 20 flygninger fra Helsingfors søndag, mens 21 fly skal gå til Finland.

Det er det norske fagforbundet Parat som har bedt om støtte fra IAU.

IAU sier de bestemte seg for å innlede sympatistreik fordi de anser at Norwegian forsøker å angripe flygernes rett til å organisere seg.

Norwegian opplyser at de nå sjekker om flygningene til og fra Finland vil kunne gå til tross for streiken.

Etter det NTB forstår kommer streiken ved flyplassene til å ramme leveransene av mat og drikke til Norwegians 25 flyavganger i Finland i dette tidsrommet.

Samtidig pågår det aksjoner som på sikt har til hensikt å forhindre at fly som blir ansett brukt til streikebryteri, får tanket drivstoff.

- All flytanking i Norge utføres av medlemmer i LO og Parat. Nå har begge forbund varslet sympatiaksjoner som omfatter Gardermoen Fuelling Services, Flytanking i Trondheim, Flytanking i Stavanger, Flytanking Bodø, Flytanking i Bergen og Esso Norge, sier Parats forhandlingssjef, Turid Svendsen.Fra før har det danske Serviceforbundet varslet sympatistreik for 3.000 av sine medlemmer.

(NTB-FNB).