Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finske elever i frykt etter ny skoletrusler

Panikk og frykt preger hundrevis av skoleelever i Finland etter internettrusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Panikk og frykt preger hundrevis av skoleelever i Finland etter internettrusler om at deres skoler vil bli ofre for nye væpnede angrep.

Onsdag tok 18 år gamle Pekka-Erik Auvinen livet av seks medstudenter, rektor og helsesøster på sin egen skole i Tusby etter å ha lagt ut en video på nettstedet YouTube. I videoen truet han med en massakre.

Auvinen brukte «Sturmgeist89» som brukernavn på nettstedet.

Nå har flere andre finske skoler fått lignende meldinger rettet mot seg. I tillegg florerer det rykter om trusler som ikke er bekreftet.

- I går var det en trussel på internett. Noen med brukernavnet «Sturmgeist» har lagt ut en melding hvor de sier at neste mål er skolen i Kyrkslätt, sier skolens rektor Maarit Rossi.

- Man kan se for seg hvordan disse ryktene spres når det er snakk om 1.300 elever på skolen. De tok ikke dette rolig, det var panikk, sier rektoren.

En skole i Maaninka pekes ut som mål i en video på nettet som ligner på filmen Auvinen spilte inn før han drepte åtte personer. I tillegg gikk det fredag rykter om en trussel mot skolen Hyryla i Tusby, ikke langt unna åstedet for skytedramaet tidligere i uken.

Elevene på Kyrkslätt fikk lov til å forlate skolen, og timene ble avlyst, ifølge tjenestemenn.

SORG OG REDSEL: Sorgen over de døde, blander seg med frykt for en ny skolemassakre i Finland. Foto: AFP
SORG OG REDSEL: Sorgen over de døde, blander seg med frykt for en ny skolemassakre i Finland. Foto: AFP Vis mer

Politiet sier de ser på trusselen mot Kyrkslätt, som ligger rundt 70 kilometer fra Tusby, som en «dårlig spøk». De etterforsker nå hvem som kan ha lagt ut meldingen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling