Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finske Jukka latterliggjøres på nettet etter at hans tankekraft-selvforsvar blir avslørt av skeptikere

Forklarer fadesen med at skeptikere er for skeptiske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Finske Jukka Lampila underviser i «kampsporten» Empty force (EFO), men etter et kurs i Barcelona i forrige uke har han blitt latterliggjort og uthengt som en lurendreier.

EFO går ut på å overmanne sine motstandere uten bruk av fysisk makt. Ikke overraskende er «kampsporten» - hvis man kan kalle det kampsport - kontroversiell.

Oppførselen til dem som utsettes for teknikken kan sammenliknes med scener fra religiøs ekstase, spesielt kjent fra predikanten Benny Hinn (Dagbladet.no er ikke ansvarlig for denne eksterne lenka, men mange vil nok ha glede av å sjekke den ut).

Da det ble kjent at Jukka Lampila skulle holde kurs i Empty Force i Barcelona, meldte en gruppe «skeptikere» seg på for å se om de ville bli lagt i bakken av Jukkas tankekraft. Hvis du ser videoen øverst i denne saken, vil du se at den finske EFO-utøveren hadde store problemer med å få de skeptiske mennene i bakken.

Mot slutten av videoen blir Jukka Lampila utfordret til å la en av de unge mennene få mulighet til å slå ham, men da har Jukka Lampila fått nok og han avslutter seansen der deltakerne kan få «utfordre ham» og inviterer dem tilbake til kursets andre dag. Kurset kostet forøvrig 90 euro for den første dagen og utfra videoen fra kurset var det godt besøkt.

Avviser all kritikk Jukka Lampila har etter at videoen ble lagt ut på YouTube blitt latterliggjort og ikke overraskende blitt anklaget for å drive med rein svindel. I skeptikernes video påstås det også at flere av dem han klarer å legge i bakken bedriver skuespill, noe Jukka overfor Dagbladet avviser på det sterkeste.

- Det er ikke noe skuespill i videoen som er lagt ut på nettet. Det er ikke første gang noen anklager meg for dette og jeg må bare leve med det. Det er ikke mitt problem, sier Jukka Lampila til Dagbladet.

- Hvorfor klarer du ikke å legge skeptikerne i bakken?

- Det som vises i videoen er ikke slik det ville utspilt seg i en naturlig setting, der noen angriper meg. I en virkelig trusselsituasjon ville de «mistet kontroll», for eksempel ved å vise sinne, det gjør at jeg kan «bryte gjennom muren» og få kontroll over dem, forklarer Jukka, som altså mener at skeptikernes skeptiske sinnelag gjør at han ikke får styrt dem med tankene.

Ikke brukt EFO under press Jukka husker godt personen i videoen som ønsket å få mulighet til å slå ham, men som han måtte avvise. Selv om han ikke lot personen få mulighet til å slå ham, mener Jukka at han likevel klarte å få litt kontroll over ham.

- Jeg synes ikke det er den riktige måten å vise EFO på og det er ikke min måte å gjøre det, at noen skal prøve å slå meg. Jeg følte også at han var veldig sinna da han spurte om han kunne få slå meg, så jeg la hånda mi på skulderen hans. Jeg følte da at sinnet hans roet seg og at han ble roligere og at hjertet hans åpnet seg, sier Jukka Lampila.

- Har du selv noen gang brukt EFO til å forsvare deg ute i «den virkelige verden»?

- Nei, jeg har ikke hatt behov for å forsvare meg etter at jeg begynte med teknikken for halvannet år siden, sier Jukka, som har trent budo siden 1985.

Jukka vil til slutt si at EFO ikke er noen kampsport-teknikk, men at det handler om å åpne sinnet.

PS! Jukka Lampila sier at han gjerne kommer til Norge for å holde EFO-kurs, men at han er avhengig av å bli invitert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media