Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finske politikvinner trakasseres

Politikvinner i Finland utsettes ofte for seksuell trakassering i jobben. Dessuten forfremmes kvinnene i politiet langsommere enn menn, viser en undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bare 6 prosent kvinner i det finske politiet, og mange av den er alene kvinne i sin arbeidsenhet. Over halvparten av de mannlige betjentene har ikke kvinnelige kolleger. På betjent-nivå er kvinneandelen 9 prosent i Finland, mot 18 prosent i Norge og 21 prosent i Sverige.

Hver fjerde politikvinne sier de har vært utsatt for seksuell trakassering fra personer de kommer i kontakt med i jobben. Hver sjuende har opplevd å bli seksuelt trakassert av mannlige kolleger, viser undersøkelsen som Instituttet for arbeidsmiljø presenterte onsdag.

Halvparten av politikvinnene har fått slengt i seg krenkende vitser, sexbemerkninger og kommentarer på utseendet. Dette takler de. Verre opplever de det at politimiljøet ikke støtter dem, men også behandler dem som kjønnsobjekter mer enn arbeidskamerater. Kjønnsdiskrimineringen fører til stress og utbrenthet, forteller undersøkelsen.

(NTB-FNB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media