Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke stenge badesteder:

- Fint at man kommer seg ut

I København er det nå besluttet å stenge populære badesteder, men i Norges hovedstad vil det holdes åpent, slik situasjonen er nå.

FOLKSOMT: Slik så det ut på Sørenga i Oslo 1. pinsedag. Myndighetene mener det er bra at folk kommer seg ut, og har ingen planer om å stenge ned badestedene i hovedstaden foreløpig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FOLKSOMT: Slik så det ut på Sørenga i Oslo 1. pinsedag. Myndighetene mener det er bra at folk kommer seg ut, og har ingen planer om å stenge ned badestedene i hovedstaden foreløpig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Tirsdag besluttet politiet i København å stenge populære badeområder i byen.

Årsaken var at svært mange københavnere har tatt til de samme stedene i godværet i pinsa, og at smittevernreglene dermed ikke ble overholdt.

Mange følger ikke anbefalingene

- Vi har de seineste dagene sett at veldig mange av byens innbyggere har strømmet til området langs Sandkaj og Göteborg Plads for å nyte det gode været. Dessverre opplever vi at det er for mange som ikke følger helsemyndighetenes generelle anbefalinger for å begrense smittefaren for covid-19, og derfor etablerer vi nå et oppholdsforbud, sa politidirektør i København, Anne Tønnes, til avisa BT tirsdag.

En nabo i området var tidligere samme dag ute å kritiserte politiets innsats for å få folk til å overholde smittevernreglene.

Kommunen har myndighet til å stenge

Også her hjemme førte det fine pinseværet til at svært folksomme områder enkelte steder, spesielt i Oslo. Der sto folk blant annet timevis i kø for å komme seg ut til øyene i Oslofjorden - til tross for at Ruter kom med klar beskjed om å ikke dra, med mindre du må.

TIMELANGE KØER: Øyene i Oslofjorden fristet innbyggerne i hovedstaden i pinsevarmen, og førte til timelange køer for å komme med Ruters båter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TIMELANGE KØER: Øyene i Oslofjorden fristet innbyggerne i hovedstaden i pinsevarmen, og førte til timelange køer for å komme med Ruters båter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Helsedirektoratet har imidlertid ikke tenkt å sette en stopper for alle som nyter finværet.

- Vi har ikke vurdert noen generell stenging av badestrender i Norge. Så lenge folk overholder regler om fysisk avstand og holder seg i mindre grupper, er det bare fint at man kommer seg ut i friluft, sier Fagdirektør i Helsedirektoratet, Svein Lie, til Dagbladet.

Han legger til at kommunene har myndighet til å gjøre nødvendige lokale tiltak etter smittevernloven.

- Følger situasjonen forløpende

Bymiljøetaten i Oslo sier til Dagbladet at de har tett kontakt med kommuneoverlegen om situasjonen.

- Bymiljøetaten har ikke mulighet til å be folk om å spre seg. Da må vi ha pålegg fra kommuneoverlegen. Vi har tett kontakt, men foreløpig er vurderingen å ha mest mulig åpent, slik at det ikke blir enda større trengsel, sier presseansvarlig Monica T. Olsen til Dagbladet.

Hun sier det blir opp til hver enkelt å overholde smittevernreglene.

- Folk må ta ansvar.

- Kan det bli aktuelt å stenge enkelte steder dersom folk ikke klarer å overholde smittevernreglene?

- Det er ting vi følger med på løpende, og i samråd med smittevernoverlegen. Hva som kommer ut av det, er vanskelig å si nå. Det avhenger også av totalbildet, altså hva som skjer i resten av samfunnet også, svarer hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!