Fint, men kjøligere på nasjonaldagen

De detaljerte værprognosene er klare.

17.MAI:  De som bor sør for Stadt og Dovre får det fineste været på nasjonaldagen. 
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
17.MAI: De som bor sør for Stadt og Dovre får det fineste været på nasjonaldagen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet skrev tidligere denne uka om at det er meldt bunadsvær store deler av landet.

De mer detaljerte prognosene viser at det fortsatt vil være bunadsvær, men enkelte steder i landet kan det hende man på ta på seg ekstra strømpebukse.

- Været på nasjonaldagen blir ganske lik det vi har hatt de siste to dagene, sier vakthavende meteorolog Kristen Reikvam Ravnestad i StormGeo.

Lavtrykk I går kom det kald luft fra nordvest som førte til at temperaturene sank over hele landet. De kommende dagene vil temperaturen vedvare.

Det er et kraftig lavtrykk som beveger seg fra Barentshavet som er med på å påvirke været på nasjonaldagen.

Det fører til byger fra Nord-Vestlandet og nordover til Finnmark med kjølig vær helt ned til seks grader. Langs kysten vil det i perioder være sterk vind og fra Lofoten og nordover til Vest-Finnmark kan det bli kuling i sørvestlig retning.

Det er Sør-Norge som stikker av med det beste været på nasjonaldagen. De som skal være i Oslo kan vinke til kongen på Slottsplassen trolig i sol, men i moderate temperaturer. Generelt sør for Stadt og Dovre vil det bli fint.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer