17.MAI:  De som bor sør for Stadt og Dovre får det fineste været på nasjonaldagen. 
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
17.MAI: De som bor sør for Stadt og Dovre får det fineste været på nasjonaldagen. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Fint, men kjøligere på nasjonaldagen

De detaljerte værprognosene er klare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet skrev tidligere denne uka om at det er meldt bunadsvær store deler av landet.

De mer detaljerte prognosene viser at det fortsatt vil være bunadsvær, men enkelte steder i landet kan det hende man på ta på seg ekstra strømpebukse.

- Været på nasjonaldagen blir ganske lik det vi har hatt de siste to dagene, sier vakthavende meteorolog Kristen Reikvam Ravnestad i StormGeo.

Lavtrykk
I går kom det kald luft fra nordvest som førte til at temperaturene sank over hele landet. De kommende dagene vil temperaturen vedvare.

Det er et kraftig lavtrykk som beveger seg fra Barentshavet som er med på å påvirke været på nasjonaldagen.

Det fører til byger fra Nord-Vestlandet og nordover til Finnmark med kjølig vær helt ned til seks grader. Langs kysten vil det i perioder være sterk vind og fra Lofoten og nordover til Vest-Finnmark kan det bli kuling i sørvestlig retning.

Det er Sør-Norge som stikker av med det beste været på nasjonaldagen. De som skal være i Oslo kan vinke til kongen på Slottsplassen trolig i sol, men i moderate temperaturer. Generelt sør for Stadt og Dovre vil det bli fint.

- Er man heldig blir det lokalt 15 grader og sol enkelte steder, sier meteorolog Kristen Reikvam Ravnestad.

Variert vær i helgen
Pinseværet er heller ikke å kimse av på Sørlandet og Østlandet. Agderfylkene og indre strøk på Østlandet kan i helgen få regn, men utover det vil resten av områdene i Sør-Norge ligge i le.

På grunn av et lavtrykk som strekker seg nordover så får Sør-vestlandet til Vest-Finnmark spredte regnbyger både lørdag og søndag.

- Mandag snur været litt og det blir bra vær i store deler av landet. I hele Sør-Norge ser det ut til at 16. mai blir en fin dag med litt stigende temperatur med en god del sol. Mandag vil værskillet gå i Trøndelag og nordover som får en del skyer som vil prege nasjonaldagen, sier vakthavende meteorolog Kristen Reikvam Ravnestad i StormGeo.

Ønsker du mer detaljert oversikt over været? Se Dagbladets egen værside.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram