Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finværet kommer først i påska

Skjærtorsdag kommer regn og sludd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påsketurister som drar tidlig til fjells kan glede seg over oppholdsvær og gode temperaturer. I palmehelga ser det ut til å bli fine forhold i sørlige fjelltrakter.

Sjekk været der du er her

Fint fram til onsdag

- Det kommer en del snø i høytliggende områder, og ellers blir det opphold og ganske fint vær fram til onsdag, forteller meteorolog Camilla Albertsen ved Storm Weather senter.

Hun understreker at det kan bli noe regn eller sludd, men da helst i lavtliggende strøk eller ved kysten. Men fra skjærtorsdag kan værgudene svikte også i fjellet.

Kaldere
- Neste uke vil det bli kaldere i hele landet, og det er dessverre ingen ting som tyder på at det blir veldig fint påskevær i Sør- Norge mot slutten av uka. Vi kan nok vente oss en del nedbør i fjellet. Likevel kan vi nok få noen glimt av sola i korte perioder, sier hun.

Siden temperaturene faller, kan det også bli et vanskelig skiføre.

- Vi har hatt et lavtrykk over Sør- Norge de siste dagene, og når det blir kaldere til uka kan det nok bli et ganske hardt og problematisk skiføre, sier Albertsen.

SOLA KOMMER KANSKJE: Tidlig i påska, men seinere i påskeuka kan det bli grått og vått over store deler av landet. Foto: TORBJØRN GRØNNING
SOLA KOMMER KANSKJE: Tidlig i påska, men seinere i påskeuka kan det bli grått og vått over store deler av landet. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Nedbør i Nord

De første dagene av palmehelga vil det bli oppholdsvær i Nord- Norge. Men resten av påsken må nordlendingene forberede seg på mye nedbør.

- Det vil snø en del både i indre og ytre strøk av landsdelen. Her kan det nok også komme en del sludd i påskeuka.

Stabilt
Selv om påskeværet blir ustabilt over nesten hele landet, er det mulig å finne sol og fine temperaturer på Østlandet.

- På Østlandet vil det bli ganske stabilt vær og store perioder med sol. Her blir det stort sett tørt, men noen få regnbyger vil passere området. Disse vil nok gli fort over, forteller Jan Næs ved Metrologisk institutt.

Snøskredfare

Norsk geologisk institutt advarer mot snøskredfare i noen fjellområder i Sør- Norge. Kombinasjonen av nedbør og sterk vind gjør at faren øker i første delen av påska.

- Langs kysten av Nordvestlandet er det fare for store snøskred i perioden fra søndag til onsdag. På en skala fra en til fem, ligger faren i dette området på tre. I resten av landet er snøskredfaren vurdert som to, sier Kjell Hauge ved Norges geotekniske institutt.

Han advarer fjellvandrere mot å legge ut på turer i områder hvor de ikke er godt kjent.

Norsk geologisk institutt oppdaterer skredfaren på sine hjemmesider.

Sjekk været der du er eller dit du skal her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media