Firbeint misseshow

Miss Monica (10) var en av 1500 hunder som viste seg fram under hundeutstillingen i Bergen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1500 hunder fordelt på 188 raser stilte sammen med sine tobeinte eiere på den internasjonale hundeutstillingen på Bønes Racketsenter i Bergen. Overalt bjeffet det høylytt. Det var helst hunder uten rutine som ga lyd fra seg.

De rutinerte slappet av på sine pidestaller mens de fikk siste finpuss før dommernes kritiske blikk. Det ble klippet og kammet, frisyren måtte på plass! Neglesaksa sørget for at manikyren ble bra.

En premie i en internasjonal utstilling betyr mye.Utstillingsleder Øystein Eikeseth innrømmer at det kanskje kan se litt komisk ut.

Gammel jakthund

-  Ta nå puddelen som de fleste ser på som en kosehund. Den var opprinnelig de franske jegeres jakthund, sier Eikeseth.

-  Storpuddelen, som den friserte Miss Monica på utstillingen, ble blant annet ble brukt til andejakt. Da skulle den hoppe i vannet for å hente byttet. Derfor har den beholdt pelsen rundt brystet som en slags flytevest. Nederst på beina har den også pels. Det er for å beskytte leddene mot kulde og skader. Den høye manken skulle hjelpe jegeren for lettere å se den i terrenget.

Et hundeliv

-  Vi bruker den ikke til jakt, men den har massevis av jaktinstinkt, forteller Per Harald Svendsen (39) som ledsager Miss Monica. Hun er veteran i utstillingssammenheng og oppfører seg deretter - fullstendig rolig og avslappet.

 FORVENTNING: Denne papillionen er klar for visning. Alle foto: Oddmund Lunde
FORVENTNING: Denne papillionen er klar for visning. Alle foto: Oddmund Lunde Vis mer

Svendsen har tatt turen fra Vartdal på Sunnmøre for å vise fram fire hunder.

-  Jeg og samboeren Elisabeth Ryste lever rett og slett et hundeliv, sier han.I dag skal blant annet tittelen Best in Show deles ut.

JAKTHUND: Miss Monica (10) er veteran og tar utstillingsmaset med stor ro. Per Harald Svendsen bak.
KONSENTRASJON: ... ett trinn hit og ett trinn dit..
JUNIOR: Anne Grønqvist fra Os fikk førstepremie for måten hun presenterte dachsen Aron på.