Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire 16-åringer omkom

Samtlige i bilen var under 20 år. Fire av dem er bekreftet døde. To er sendt til sykehus med store skader.

OMKOM: I Sverige er fire ungdommer bekreftet omkommet etter en alvorlig bilulykke, skriver svenske medier. Video: NTB/Scanpix Vis mer

Det var rundt klokka 03 natt til søndag at bilen med seks personer kjørte av veien i Sundsvall i Västernorrlands län, nord i Sverige.

Fire av personene er bekreftet døde. Alle fire var 16 år gamle, og alle var gutter. Ytterligere to personer, som også var i bilen, er sendt til sykehus med store skader, melder Expressen.

- Jeg kan med tungt hjerte informere om at fire 16-åringer har mistet livet, sier områdesjef for lokalpolitiet, Josef Wiklund, på en pressekonferanse.

- Dette er en enorm tragedie for alle involverte, sier han til Aftonbladet.

Tilstanden til de to som er sendt til sykehus, bekriver han som alvorlig.

Åpen kirke

Ifølge Expressen skjedde ulykken på en mindre vei rett utenfor Sörfors.

Bilen kom ut av veien og endte i et skogholt.

Politiet vil ikke kommentere hva de tror er årsaken til ulykken. Både kirken og skolen i guttenes hjemområde holder åpent i ettermiddag, fra 16.00 - 19.00.

TOTALSKADD: BIlen de seks unge menneskene satt i ble hentet med en bergingsbil. Fire av de som var i bilen er bekreftet døde. Ytterligere to er sendt til sykehus. Foto: Mats Andersson / TT / NTB scanpix
TOTALSKADD: BIlen de seks unge menneskene satt i ble hentet med en bergingsbil. Fire av de som var i bilen er bekreftet døde. Ytterligere to er sendt til sykehus. Foto: Mats Andersson / TT / NTB scanpix Vis mer

Undersøkelser

Ifølge Dagens Nyheter kom to de døde fra Medelpad, og de andre to fra Hälsingland. Pårørende er varslet.

På ulykkesstedet har politiet startet sine undersøkelser. En bergingsbil har hentet bilen de seks satt i. Bildene viser at bilen er totalskadd. Veien ble stengt for all trafikk.

- Vi er på stedet og arbeider, Vi etterforsker det som har hendt, sier Åsa Mjörndal ved politiet i region Nord.

- Vi vil fortsette etterforskningen og undersøker den beslaglagte bilen, sier Wiklund.

- Vi skal etterforske om det kan ha skjedd noe kriminelt. Det er det imidlertid alt for tidlig å si noe om foreløpig. Det er fremdeles uklart hvem som kjørte eller hvordan guttene satt i bilen, sier Wiklund til Aftomnbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!