Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire Ai Weiwei- medarbeidere satt fri

Var etterforsket for økonomisk kriminalitet.

ENDELIG FRIE: Ai Weiwei og fire medarbeidere er nå ute av fengsel. Kunstaktivisten møtte forleden pressen i Beijing. Foto: AP/Ng Han Guan/Scanpix
ENDELIG FRIE: Ai Weiwei og fire medarbeidere er nå ute av fengsel. Kunstaktivisten møtte forleden pressen i Beijing. Foto: AP/Ng Han Guan/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire inkluderer journalisten Wen Tao som ble anholdt samtidig som Ai i begynnelsen av april da de to var på flyplassen i Beijing på vei til Hong Kong, sier Liu Yanping som jobber frivillig for å promotere Ais menneskerettighetssaker.

- Alle menneskene som har vært tilknyttet saken er blitt satt fri, forteller Liu på telefon til nyhetsbyrået Reuters.

- Dette er en stor lettelse. Men jeg tror Ai Weiweis studioarbeid blir satt på hold foreløpig, sier hun og legger til at det ikke gjelder kunsten, men Ais politiske aktivisme.

Ai ble arrestert 3. april i år, og har ifølge myndighetene vært etterforsket for økonomisk kriminalitet.

Kunstnerens støttespillere mener det er mer sannsynlig at han ble fengslet fordi myndighetene ønsker å kneble ham, og stanse hans kritikk av kinesiske myndigheter. Ai står bak en rekke internettkampanjer for å utfordre den strenge sensuren og andre politiske restriksjoner i Kina.

(NTB)