EVAKUERT: Her tar brann- og redningsmannskaper imot overlevende etter Nordlys-brannen. Foto: André Ulveseter / Kystverket / Scanpix
EVAKUERT: Her tar brann- og redningsmannskaper imot overlevende etter Nordlys-brannen. Foto: André Ulveseter / Kystverket / ScanpixVis mer

Fire alvorlig skadd etter voldsom brann på hurtigruta

Nordlys inspiseres av dykkere etter dødsbrannen utenfor Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): - Vi har akkurat fått beskjed om at skipet har tatt inn vann, sier Anders Bang Andersen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

Saltvann Han opplyser at det er funnet saltvann ombord på skipet, men at det ikke er klart hvorvidt dette skyldes brannen som brøt ut ved 09-tid i dag morges.

- For ett minutt siden fikk jeg vite at vannstanden er stabilisert. Dykkere inspiserer nå skroget, sier Bang Andersen.

Han opplyser at mannskaper fortsatt søker etter to mulig savnede, men at det ikke opplyst om konkrete navn på personer som kan være savnet.

To omkommet To personer er bekreftet omkommet etter storbrannen, som brøt ut i maskinrommet på skipet.

- Vi utførte først et grovsøk ombord, og gjennomfører nå et finere søk. Vi har ingen navn å gå etter, men søker for å fastslå om det virkelig er to savnet, sier Bang Andersen.

Ni personer er fraktet til sykehus etter brannen.

To på intensiven - Ni ble fraktet til sykehus. Fire er alvorlig skadd, to av dem har tildels røyk- og brannskader og ligger på intensiven med pustehjelp. En av disse er så alvorlig skadd at han blir sendt til brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetsjukehus, sier assisterende direktør
Helge Ristesund ved Helse Møre og Romsdal til Dagbladet.

- To andre er på intensiven med alvorlige røykskader. Nødetatene rykket ut med ni ambulanser, en legebil og en Sea King.- Vi fikk første melding 9.19, men omfanget var da vagt. Klokka 9.49 ble det slått katastrofealarm, sier Ristesund.

Dagbladet kommer med mer.