Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire ansatte lettere skadd etter voldshendelse på Oslo-skole

Fire personer, deriblant en lærer, er sendt til sykehus med lettere skader etter at en elev skal ha truet med kniv på Brynseng skole i Oslo.

VOLDSHENDELSE: Politiets innsatsleder, Arve Røtterud, informerer etter at fire personer kom til skade da en elev truet med kniv på Brynseng skole i Oslo tirsdag.
Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
VOLDSHENDELSE: Politiets innsatsleder, Arve Røtterud, informerer etter at fire personer kom til skade da en elev truet med kniv på Brynseng skole i Oslo tirsdag. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer er kjørt til legevakten for behandling etter en voldshendelse på Brynseng barneskole i Oslo.

De skadde er ansatte på skolen, opplyser politiet.

- Fire personer er sendt til legevakten med mindre skader, en av dem er en lærer, men det er ikke avklart hvem de andre er. Vi foretar nå vitneavhør og tekniske undersøkelser på stedet, opplyser operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt.

- Bitemerker og gaffelstikk

Han presiserer overfor Dagbladet at ingen av de skadde har blitt knivstukket.

- Det skal ha blitt truet med kniv, men det er ikke blitt brukt kniv, sier Lie.

- Hva var foranledningen til hendelsen?

- Det må etterforskningen vise, sier Lie, som forteller at politiet nå foretar vitneavhør på skolen.

Politiets innsatsleder på stedet, Arve Røtterud, forteller at de fire skadde ble sendt til legevakten med bitemerker og stikk etter gaffel.

Politiet vil nå snakke med gutten som skal ha truet de ansatte, opplyyser operasjonsleder Lie. Politiet har kontroll på kniven.

- Vi fikk raskt kontroll på gutten, cirka ni minutter etter at vi fikk meldingen om voldshendelsen, sier Lie til Dagbladet.

Dagbladet har tirsdag formiddag vært i kontakt med Brynseng skole. Der hadde ingen anledning til å kommentere hendelsen på nåværende tidspunkt.

Dagbladet er imidlertid kjent med at skolen ble nedringt av bekymrede foreldre, som fryktet det verste. Skolen var raskt ute med å betrygge foreldrene om at det ikke var snakk om noen pågående trusselsituasjon og at faren var over.

Flere ansatte ved skolen har også luftet sin frustrasjon over framstillingen av saken, som de mener er mindre dramatisk enn mange oppfatter den som.

Innsatsleder: Politiets innsatsleder Arve Røtterud orienterte pressen om hendelsen på Brynseng skole. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
Innsatsleder: Politiets innsatsleder Arve Røtterud orienterte pressen om hendelsen på Brynseng skole. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Noe er galt

- Dette er jo helt forferdelig, sier en mor som har barn på skolen.

- Det er jo ikke riktig dette. Det er noe galt når noen på en barneskole går med med kniv, sier hun til Dagbladet.

Hun opplyser at hun har fått informasjon fra skolen om at det nå er trygt.

Flere foreldre har kommet til skolen fordi de er redde for hva som skjedd. De klemmer hverandre og gråter.

En mor med barn på skolen sier til Dagbladet at dette vanligvis er en bra skole. Hun beskriver den som oversiktlig, med en ressurssterk foreldregruppe - og gode lærere og rektor.

- Jeg håper barnet som har gjort dette blir godt ivaretatt, sier hun.

Delt skole

Brynseng skole er for tiden en delt skole, og huser også elever fra Hasle skole, mens Hasle skole blir pusset opp. Da Dagbladet ankom skolen ble avisa møtt av ledelsen ved Brynseng.

Vold mot lærere og ansatte på skolen er et økende problem.

I en undersøkelse utført for Utdanningsforbundet i 2018, svarte 19 prosent av de spurte lærerne at de har blitt utsatt for vold eller fysisk skade i løpet av det siste året.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!